Proiectul gazoductului BRUA, prezentat la Universitatea din Petroşani

28 octombrie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Investiţia de circa 480 milioane de euro presupune construirea pe teritoriul României a unei conducte noi de transport gaze naturale ce va facilita conexiunea dintre conductele existente, de la Podişor până la Recaş, pe direcţia Podişor-Corbu-Hurezani-Haţeg-Recaş.
Prezentarea proiectului s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute, la Universitatea din Petroşani. În judeţul Hunedoara, gazoductul are o lungime de 79 km, iar valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 43 milioane de euro. Conducta traversează localităţile Vulcan, Băniţa, Baru, Pui, Sălaşu de Sus, Sântămăria Orlea, Haţeg, Toteşti, Densuş şi Sarmizegetusa.
„În prezent, în judeţul Hunedoara sunt amplasate două depozite de material tubular, la Vulcan şi la Pui. În zona Vulcan – Dealu Babii şi pe Tronsoanele 66 şi 67 se efectuează lucrări de monitorizare biodiversitate în etapa de preconstrucţie. În cursul lunii noiembrie, se preconizează începerea lucrărilor în zona Dealu Babii şi Baru prin executarea de terasamente şi amenajări drumuri de acces spre culoarul de lucru”, se precizează într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.
La întâlnirea de la Petroşani, alături de directorul general al „Transgaz“ SA, Ion Sterian, a participat şi prefectul judeţului, Fabius-Tiberiu Kiszely, dar şi reprezentanţii localităţilor prin care va trece conducta.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Hunedorean spune:

    Papagalii ăștia de la transgaz să plătească ce au semnat în august,atunci au dat prosteala prin sate sa semneze repede contracte de cedare a terenurilor aferente proiectului că in 30 de zile intra niște bănuți in conturi ca minima despăgubire.dle Gânju trebuia popularizat subiectul înainte de desfășurare că proprietarii de terenuri să poată de discuta direct cu șmecherii ăștia din Mediaș.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

Cartea pe care reprezentanţii Bibliotecii Judeţene Ovid Densusianu Hunedoara-Deva v-o propun pentru lecturare în această săptămână este Operaţiunea Anthropoid. Povestea...

Întreaga conducere a societăţii Transgaz a fost prezentă sâmbătă la Brad. Florin Cazacu: Un vis împlinit pentru comunitatea brădeană

Sâmbătă, sediul Primăriei municipiului Brad a fost arhiplin, motivul fiind semnarea ordinului de începere a lucrărilor la conducta de gaz...

Echipele de gimnastică ale României, calificate pentru mondialele de anul viitor

Ediţia cu nr. 48 a Campionatelor Mondiale de gimnastică de la Doha este în plină desfăşurare, dar un prim obiectiv...

Închide