Proiectul gazoductului BRUA, prezentat la Universitatea din Petroşani

Maximilian Gânju

Investiţia de circa 480 milioane de euro presupune construirea pe teritoriul României a unei conducte noi de transport gaze naturale ce va facilita conexiunea dintre conductele existente, de la Podişor până la Recaş, pe direcţia Podişor-Corbu-Hurezani-Haţeg-Recaş.
Prezentarea proiectului s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute, la Universitatea din Petroşani. În judeţul Hunedoara, gazoductul are o lungime de 79 km, iar valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 43 milioane de euro. Conducta traversează localităţile Vulcan, Băniţa, Baru, Pui, Sălaşu de Sus, Sântămăria Orlea, Haţeg, Toteşti, Densuş şi Sarmizegetusa.
„În prezent, în judeţul Hunedoara sunt amplasate două depozite de material tubular, la Vulcan şi la Pui. În zona Vulcan – Dealu Babii şi pe Tronsoanele 66 şi 67 se efectuează lucrări de monitorizare biodiversitate în etapa de preconstrucţie. În cursul lunii noiembrie, se preconizează începerea lucrărilor în zona Dealu Babii şi Baru prin executarea de terasamente şi amenajări drumuri de acces spre culoarul de lucru”, se precizează într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.
La întâlnirea de la Petroşani, alături de directorul general al „Transgaz“ SA, Ion Sterian, a participat şi prefectul judeţului, Fabius-Tiberiu Kiszely, dar şi reprezentanţii localităţilor prin care va trece conducta.

One thought on “Proiectul gazoductului BRUA, prezentat la Universitatea din Petroşani

  • 29 octombrie 2018 la 19:23
    Legătură permanentă

    Papagalii ăștia de la transgaz să plătească ce au semnat în august,atunci au dat prosteala prin sate sa semneze repede contracte de cedare a terenurilor aferente proiectului că in 30 de zile intra niște bănuți in conturi ca minima despăgubire.dle Gânju trebuia popularizat subiectul înainte de desfășurare că proprietarii de terenuri să poată de discuta direct cu șmecherii ăștia din Mediaș.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.