Proiectul „Fii activ la orice vârstă“ propune soluţii pentru piaţa muncii

Magdalena Şerban

La AJOFM Hunedoara a avut loc o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost prezentat proiectul strategic „Fii activ la orice vârstă!“ al cărui beneficiar este Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
Obiectivele proiectului „Fii activ la orice vârstă“ sunt, pe de o parte, conştientizarea şomerilor peste 55 de ani şi ai angajatorilor cu privire la importanţa conceptului de îmbătrânire activă pe piaţa muncii, iar pe de altă parte, oferirea de instrumente informative necesare structurilor teritoriale, astfel încât acestea să poată asigura servicii personalizate.
„Până acum s-au realizat trei rapoarte de cercetare: Perspective antropologice asupra problematicii ocupării persoanelor vârstnice, Opinii ale angajatorilor despre relaţia cu SPO (Serviciul Public de Ocupare) şi despre şomerii de peste 55 de ani, respectiv Percepţii, atitudini şi aşteptări ale persoanelor de peste 55 de ani. E vorba de trei studii mari, realizate la scară naţională. Au mai fost tipărite 10 tipuri de broşuri în foarte multe exemplare, care vor fi distribuite gratuit, tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, fiind puse la dispoziţia acestora prin intermediul agenţiilor noastre şi prin punctele fierbinţi din sfera publică. Cei interesaţi se pot documenta şi online, accesând site-ul aferent proiectului, www.fiiactiv.eu sau pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/fiiactivlaoricevarsta/. Ce mai vreau să subliniez:  e foarte important pentru orice agenţie de ocupare, în calitate de mediator între persoanele neocupate şi angajatori, să facă toate demersurile necesare în vederea facilitării încadrării pe piaţa muncii a acestei categorii vulnerabile, cu atât mai mult cu cât datele statistice arată că în viitorul apropiat, populaţia vârstnică va atinge un procent îngrijorător. De altfel, prin participarea la această campanie de comunicare, dorim să facem şi un prim pas în schimbarea de mentalitate în ceea ce priveşte fenomenul de îmbătrânire activă şi implicit de prelungire a vieţii active”, a precizat Nicolae Fara, directorul executiv al AJOFM Hunedoara.
De notat faptul că proiectul este finanţat din Fondul Social European, prin POSDRU 2007 – 2013. Perioada de implementare este de 18 luni şi a început în mai 2014.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.