Proiectul A.C.O.R.D. Rural a ajuns la final

Magdalena Şerban

Ieri, a avut loc la Deva o conferinţă – schimb de experienţă ce a vizat expunerea derulării proiectului european A.C.O.R.D. Rural, implementat prin POSDRU de societatea deveană TEAM Consulting SRL, în parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu.
La eveniment, au participat atât cei care au urmat cursurile programului amintit, cât şi reprezentanţi ai primăriilor din Teliucu Inferior, Dobra şi Ilia, comune care au constituit, alături de încă alte trei din judeţul Sibiu, ariile de adresabilitate. Astfel, operatorii locali de ocupare din cele şase comune au prezentat experienţele lor din cadrul proiectului şi au identificat noi nevoi de asistenţă şi formare profesională pentru o dezvoltare durabilă.

Asistenţă şi consiliere
„Proiectul a început în martie 2010, se finalizează în această lună şi s-a adresat persoanelor din mediul rural. Pe lângă analizele realizate la scrierea lui, am mai făcut şi două studii, pentru a vedea oportunităţile de dezvoltare a zonei şi cele de ocupare a forţei de muncă. Esenţa a fost ca să orientăm persoanele din mediul rural către ocupaţii non-agricole. Astfel, au beneficiat de asistenţă gratuită persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, şomeri tineri, manageri şi angajaţi din sectorul privat din mediul rural, dar şi cele ocupate în agricultura de subzistenţă. S-au făcut pachete de servicii pentru fiecare, având un total de opt cursuri de calificare sau specializare (Operare PC şi întreţinere reţele, Limba engleză – începători, Bucătar, BabySitter, Manager de proiect, Competenţe antreprenoriale, Administrator pensiune turistică, Auditor de Mediu). Am avut 323 de cursanţi, dintre care au absolvit 303, unii neprezentându-se la examene, însă aceştia mai au o şansă ca la următorul curs să fie chemaţi la reexaminări. În total, am asistat şi consiliat 1.114 persoane. Scopul acestei întâlniri este un schimb de experienţă şi de concluzii. O parte din alte nevoi decât cele abordate, sper să le identificăm chiar azi (n.r. ieri), împreună cu cei prezenţi, pentru a demara şi alte programe de acest gen”, a spus Ana Zsok (foto), administratorul TEAM Consulting SRL şi totodată, managerul de proiect.

Succesul se învaţă
Nepresupunând doar teorie, proiectul a generat şi studii de caz, mai ales reuşite. „Am luat decizia ca după terminarea liceului şi eşecul avut la BAC, să mă înscriu la un curs antreprenorial, unde am dobândit cunoştinţe complementare celor din şcoală. Mi-am dorit foarte mult ca la 21 de ani să fac ceva cu viaţa mea şi să fiu independent financiar. Acum, pot oferi servicii foto-video profesionale, îmbinând munca şi pasiunea”, a spus Florin Neagoe, protagonistul unei poveşti de succes datorate proiectului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Peste 140.000 de pensionari în judeţ

În judeţul Hunedoara, numărul total al pensionarilor a ajuns la peste 140.000. Cea mai mare pensie din judeţ, excluzând magistraţii,...

Prins la furat de cablu electric

Marţi, în jurul orei 17:30, Poliţia municipiului Deva a fost sesizată cu privire la faptul că, în incinta unei societăţi

A turnat apă fiartă pe nevastă

Un bărbat de 50 de ani din Uricani a aruncat cu apă fiartă pe soţia sa, de 34 de ani,...

Închide