Politica si administratie

Proiect pentru scutirea de impozit pentru cei cu mulți copii

Deputatul independent de Hunedoara Anamaria Gavrilă (foto) a inițiat un proiect legislativ care vine în sprijinul familiilor cu mai mulți copii și care încurajează creșterea natalității.

Mai puțini cu câteva zeci de mii
„Am văzut, în județul Hunedoara și în România, familii cu mai mulți copii care fac eforturi supraomenești pentru a le oferi o viață decentă copiilor, pentru a-i trimite la școală și pentru a le asigura un viitor mai bun. Consider că statul trebuie să sprijine efor­turile părinților. De aceea, în prag de sărbători, am depus în Parlament o inițiativă legislativă care îi scutește de impozitul pe salarii pe părinții care au cel puțin 3 copii. Proiectul meu are trei obiective: îmbunătățirea calității vieții familiilor cu mai mulți copii, creșterea natalității și încurajarea muncii”, a declarat parlamentarul de Hunedoara.
Conform datelor Institutului Național de Statistică, în anul 2020, numărul nou năs­cu­ților înregistrați la oficiile de stare civilă din Ro­mânia a fost de 178.608, cel mai mic nu­măr de nou născuți din 1930 până în prezent. În anul 2020, s-au înregistrat cu 24.500 mai puțini nou născuți față de anul 2019, iar în anul 2019 s-au înregistrat cu 18.440 mai puțini nou născuți față de anul 2018. În condițiile în care, pe termen mediu și scurt, nu se poate aștepta ca mortalitatea să con­tribuie semnificativ la reducerea scăderii de­mo­grafice din România, singurul instrument pe care îl avem la îndemână pentru dimi­nu­a­rea acestei scăderi este stimularea nata­li­tății”, a declarat deputatul Anamaria Gavrilă.
Inițiativa legislativă semnată de Anamaria Gavrilă și de alți doi parlamentari modifică art. 76 din Codul fiscal în sensul în care nu sunt im­pozabile, în înțelesul impozitului pe venit, veniturile din salarii și asimilate salariilor primite de ambii părinți care au cel puțin 3 copii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura