ComunitateFlash

Programe pentru copiii cu copii

Reprezentanți ai Direcției de Asis­tență Socială Deva desfășoară, în­cepând de miercuri, 18 mai 2022, mai multe vizite în cartierele orașului, în zone în care locuiesc persoane vul­ne­rabile.

Educarea mamelor minore
Vizitele în teren au ca scop iden­tificarea mamelor minore și a ado­lescentelor cu risc de a se confrunta cu sarcini neplanificate și nedorite. Apoi, tinerele identificate vor participa, joi, 26 mai 2022, la o întâlnire cu repre­zentanți ai Asociației „Precious Little Feet – Viață și Speranță”, care va avea loc la sediul serviciului social Adăpostul de urgență pe timp de noapte Deva.
„Acțiunea face parte dintr-un proiect mai amplu, care se derulează pe tot par­cursul anului, în cadrul parte­ne­riatului dintre Direcția de Asistență Socială Deva și Asociația „Precious Little Feet – Viață și Speranță” și care are ca scop principal informarea și edu­carea mamelor adolescente în vederea îmbunătățirii accesului la servicii so­ciale și medicale și la beneficii de asis­tență socială, acordate potrivit legii. Totodată, proiectul urmărește conști­en­tizarea minorilor din categoriile so­ciale vulnerabile asupra riscurilor pe care le implică maternitatea precoce – de la modificările fizice și emoționale până la dificultățile sociale care se reflectă atât asupra mamei, cât și a copilului. Fenomenul „copiilor cu copii” tinde să ia amploare în ultimii ani, iar mediul de proveniență, lipsa educației sexuale și sărăcia reprezintă factori determinanți ai acestuia”, susțin cei de la Direcția Socială a Primăriei Deva.
Statisticile arată că aproape 300 de copii născuți în județul Hunedoara sunt aduși pe lume de mame care nu au împlinit 18 ani, iar în 10 la sută dintre cazuri și tatăl este minor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.