Sport

Program infernal, motivaţie pe măsură

11 x 2 elisei handbalCiprian Marinuţ

Handbalistele de la CSM Cetate Deva vor juca în primele cinci etape ale Ligii Naţionale cu trei dintre echipele de top ale primului eşalon valoric, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi ce a avut loc ieri, la Bucureşti. Marian Muntean, preşedintele grupării devene, consideră că programul competiţional este infernal, dar are pretenţia ca echipa să se ridice la nivelul investiţiilor făcute şi să obţină rezultate valoroase, conforme obiectivului propus.

Trei examene în cinci etape
Noua trupă pe care o va inventa antrenorul Cornel Bădulescu din lotul pus la dispoziţie de clubul devean va primi botezul focului în chiar prima etapă. Valentina Elisei (foto, la minge), Carmen Cartaş şi celelalte handbaliste care vor fi titularele echipei vor debuta în noul sezon, în deplasare, cu Corona Braşov, una dintre reprezentantele României în cupele europene. Până în etapa a cincea, Cetate va mai întâlni alte două echipe „europene”, respectiv vicecampioana HCM Baia Mare (acasă – în etapa a IV-a ) şi medaliata cu bronz U. Jolidon Cluj (deplasare – în runda a V-a). Marian Muntean consideră că tragerea la sorţi a programului competiţional, derulată ieri, la sediul Federaţiei Române de Handbal, a fost cea mai proastă posibilă pentru echipa sa, dar crede că formaţia trebuie să confirme că investiţiile făcute în această vară au dat roade. „Nu am fost ieri la Bucureşti şi nu ştiu cine a tras biletul cu ghinion pentru echipa noastră şi ne-a încărcat cu un program atât de dificil. Însă, oricum am fi jucat cu aceste echipe şi poate că e mai bine că vom vedea de la început care e valoarea noii echipe şi nu ne vom umfla în pene cu echipele mici, pentru ca apoi să ne prăbuşim”, a spus oficialul clubului devean.

Obiectiv de performanţă
Dincolo, de ordinea adversarilor impusă de programul competiţional, Marian Muntean aşteaptă performanţă de la echipa sa şi are pretenţia ca aceasta să îşi îndeplinească obiectivul calificării în play-off (locurile 1-6). „Sper ca noile jucătoare şi noul tehnician să demonstreze că respectă condiţiile excelente – financiare şi de pregătire – oferite de club şi să arate un joc bun şi o atitudine de profesioniste în teren. Îmi doresc ca echipa să se claseze pe unul dintre primele şase locuri ale clasamentului, pentru a juca în play-off. Eu îndrăznesc chiar un pronostic şi spun că putem câştiga meciul din prima etapă de la Braşov, cu Corona”, a spus Muntean.
CSM Cetate Deva îşi va începe seria meciurilor amicale în această săptămână, urmând să participe la un turneu internaţional la Tg. Mureş, începând cu data de 2 august.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura