ActualitateFlash

Profesor universitar, denunţat că a cerut şpagă unui student

Maximilian Gânju

Un profesor de la Universitatea din Petroşani este cercetat de procurori, pentru că ar fi pretins şpagă unui student, suma de 520 de lei, pentru a-l trece un examen. Cadrul universitar neagă acuzaţiile şi spune că nici măcar n-a vrut să discute cu studentul despre bani. Procurorii admit că dascălul n-a fost prins în flagrant.

Descindere la universitate
Poliţiştii din Petroşani, împreună cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, au descins ieri dimineaţă la Universitatea din municipiu, unde au percheziţionat biroul unui profesor care a fost denunţat de un student, care susţinea că i s-ar fi pretins suma de 520 de lei, pentru a trece un examen. Anchetatorii au ridicat din biroul cadrului universitar mai multe înscrisuri. Profesorul cercetat de procurori se numeşte Emil Biber (foto), este din Deva şi predă la Universitatea din Petroşani, disciplina Eficienţa Investiţiilor. Studentul care l-a denunţat era în an terminal şi a încercat în mai multe rânduri să-i ofere bani pentru a-l trece examenul, însă Biber l-a refuzat.
„El s-a înfăţişat la birou la mine, pentru a rezolva probleme. În acel moment, a încercat să-mi dea 520 de lei, pe care eu i-am refuzat. Mi-a spus că are 520 de lei în plic, eu nu am văzut banii, nu am pus mâna pe ei şi i-am spus că nu accept, ceea ce se aude şi pe înregistrare. Era un student care m-a contactat şi mi-a spus că vrea să promoveze examenul. Nu l-am mai văzut, n-a fost la orele de curs şi nici nu s-a mai prezentat să-şi susţină examenul decât în data de 20 iunie”, susţine profesorul Emil Biber. Dascălul mai spune că luni seara, în biroul lui au descins poliţiştii, care i-au spus că a fost înregistrat şi că este acuzat de luare de mită.

Este vorba de un denunţ
De cealaltă parte, procurorul Adina Velescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, spune că profesorul este cercetat în baza unui denunţ. „S-a efectuat o percheziţie la domiciliul unui profesor, în urma unui denunţ prin care se reclama o luare de mită. Nu s-au găsit bani, nu a fost un flagrant, pentru că a fost în locuinţa profesorului respectiv. Din acest motiv, s-a solicitat autorizaţie de percheziţie. Ancheta este desfăşurată de procurorii de pe lângă Tribunalul Hunedoara şi se fac cercetări în continuare”, a declarat Adina Velescu.

„Încearcă să mă discrediteze, pentru că sunt sever şi corect”
Profesorul acuzat susţine că s-a încercat discreditarea sa, pentru că este destul de sever şi pretinde studenţilor să cunoască măcar o parte a materiei pe care o predă.  „Eu sunt destul de sever şi atunci, a încercat să-mi facă o figură. Am martori, toţi studenţii care au venit la mine cu pile pentru a trece examenele au fost trecuţi pe tablă cu numele şi în dreptul lor cu numele pilei cu care au venit”, mai afirmă cadrul universitar. Pe de altă parte, şi conducerea instituţiei de învăţământ superior a demarat în paralel propria anchetă, a anunţat Marius Marcu, prorectorul Universităţii Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura