ActualitateFlash

Profesoară accidentată în timpul orei de curs, de tencuiala desprinsă din tavan

Natalia Bumbac

O profesoară de la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga”, din cadrul Colegiului Tehnic „Dragomir Hrumuzescu” din Deva, a fost accidentată în timpul orei de curs. O bucată de tencuială s-a desprins din tavan şi a căzut peste ea. Incidentul s-a petrecut în 26 septembrie, în jurul orei 12.30, au informat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara.
„Tencuiala s-a desprins de pe un diametru de aproximativ 1,5 metri, în faţa clasei, fără a afecta elevii. Profesoara a suferit un traumatism cranian şi o lovitură la braţul drept, fiind preluată de personalul medical din şcoală, apoi de Ambulanţă şi transportată la Spitalul Judeţean din Deva. În urma investigaţiilor efectuate a fost externată în cursul zilei de 26 septembrie”, arată IŞJ Hunedoara. Elevii au fost evacuaţi din sala de clasă şi au continuat programul şcolar într-o altă sală. Mai mult de atât, conducerea şcolii a decis să mute toţi elevii într-o altă clădire a Colegiului Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”.
Imobilul şcolii a fost verificat de echipe de specialişti care au stabilit că sunt necesare reparaţii capitale. Potrivit directorului tehnic al Primăriei Deva, Ciprian Răchită, clădirea şcolii a fost construită în 1977 şi nu a beneficiat de o reabilitare capitală niciodată. Singura intervenţie a fost de înlocuire a tâmplăriei exterioare din lemn cu tâmplărie din PVC. Ciprian Răchită a mai precizat că au fost dispuse reparaţii de urgenţă. Directorul şcolii a cerut de mai mulţi ani fonduri pentru reabilitarea integrală a clădirii, doar că din lipsă de bani, nu i-au fost alocate. „Investiţia în reabilitarea clădirii se ridica la întreg bugetul pentru investiţii al municipiului Deva pe un an de zile. Am convenit să căutăm alte surse de finanţare, având în vedere fonduri guvernamentale sau europene. De aceea nu s-au alocat bani până acum”, a spus Răchită. Pe perioada în care se vor efectua lucrări la corpul clădirii, elevii îşi vor desfăşura cursurile într-un alt imobil.

One thought on “Profesoară accidentată în timpul orei de curs, de tencuiala desprinsă din tavan

  • E grav.dupa atatea comasari de unitati nu ati reusit renovarea acestei scoli?in locul inspectorului Isjh si celor din primarie raspunzatori direct imi dadeam demisia.Nu se poate asa ceva!ISU cum a dat avizul?dar inspectoratul?sper sa nu mai existe inspectorate in tara in curand.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura