Procurorul Augustin Lazăr, la un pas de a deveni procurorul general al României

03 Augustin LazarNatalia Bumbac

Procurorul general al Curţii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr (foto), a trecut cu brio de interviul susţinut ieri în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Acesta a primit în unanimitate voturile membrilor CSM, fiind avizată pozitiv propunerea ministrului Justiţiei de numire a sa în funcţia de procuror general al României, urmând ca propunerea să fie trimisă preşedintelui statului, pentru numire.

„Am fost încurajat şi de colegi prin mesajele pe care mi le-au transmis şi sunt sigur că vom putea realiza ceva de care să fim mulţumiţi toţi, adică o resetare generală a Ministerului Public, de care are nevoie Ministerul Public să poată soluţiona numărul mare de dosare pe care îl are”, a declarat Augustin Lazăr, după interviul în urma căruia a primit aviz pozitiv.
La interviul susţinut la Secţia pentru procurori a CSM, Augustin Lazăr a arătat că din proiectul managerial cu care şi-a propus să vină în fruntea Ministerului Public face parte şi înfiinţarea unui serviciu de inegritate care va avea rolul de a verifica integritatea magistraţilor procurori. De asemenea, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a precizat că Ministerul Public ar trebui restructurat, susţinând că Parchetele mici ar trebui desfiinţate, pentru ca procurorii să nu mai fie sub influenţa persoanelor puternice pe plan local.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare