Procurorii DNA se opun eliberării din penitenciar a fostului ministru Monica Iacob-Ridzi

27 octombrie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

   

Monica Iacob-Ridzi a înregistrat o primă victorie în instanță. Cererea fostului ministru de eliberare condiționată a fost admisă astăzi de Judecătoria Gherla, decizia nefiind definitivă. Ea va putea părăsi penitenciarul în momentul în care va avea o decizie favorabilă definitivă din partea instanței. Cea dată astăzi a fost contestată de procurorii DNA. Contestația urmează să fie judecată de o instanță superioară.

      „Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petiţionara Iacob-Ridzi Monica-Maria şi, în consecinţă: 1. Dispune liberarea condiţionată pe data rămânerii definitive a sentinţei, a petiţionarei Iacob-Ridzi Monica-Maria, condamnată la pedeapsa de cinci ani închisoare prin sentinţa penală nr. 73/2014 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia penală. 2. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de trei zile de la comunicare”, se arată în decizia Judecătoriei Gherla.

      Monica Iacob Ridzi a ajuns în spatele gratiilor din data de 16 februarie 2015, atunci când a fost condamnată la cinci ani de închisoare în dosarul supranumit ”2 Mai”. Aceasta a lăsat acasă doi copii cu vârste de preșcolari, micuții rămânând în grija tatălui lor. (N. Bumbac)


Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Deva trebuie să fie un oraş mai sigur pentru cetăţenii lui“

Îl cunosc de foarte mulţi ani pe Petru Mărginean. El este cel care a înfiinţat SMURD în judeţul Hunedoara şi...

Monica Iacob-Ridzi află dacă va fi sau nu eliberată condiţionat

Judecătoria Gherla va judeca astăzi cererea de eliberare din penitenciar a fostului ministru Monica Iacob-Ridzi (foto), înainte de data expirării...

Patru tineri din Valea Jiului au dat spargere după spargere

Patru tineri din Valea Jiului sunt judecaţi pentru furt calificat şi complicitate după ce au fost prinşi în flagrant de...

Închide