Actualitate

Procurorii cer pedeapsa maximă pentru spărgătorul de farmacii

Maximilian Gânju

Recidivistul din municipiul Lupeni, abia ieşit din puşcărie, a primit aproape trei ani de închisoare, pentru că a dat mai multe spargeri la farmaciile din vestul Văii Jiului. Procurorii sunt nemulţumiţi de pedeapsa dictată de instanţa de fond.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani cere pedeapsa maximă în cazul recidivistului din Lupeni, condamnat pentru mai multe infracţiuni de furt calificat şi tentativă la furt calificat. Gabriel Ionuţ Şerba îşi făcuse o obişnuinţă în a sparge farmaciile din Lupeni, dar a ”atacat” şi Poşta Lupeni ori alte firme din municipiu.
Judecătoria Petroşani a decis ca recidivistul să execute un an de închisoare plus un spor de 15 luni. La pedeapsă i se adaugă şi un rest de 163 de zile de închisoare rămase după liberarea condiţionată. Sentinţa instanţei de fond a fost atacată cu apel de procurori şi Poşta Lupeni, iar dosarul a ajuns pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia. Individul a acţionat ajutat şi de un complice, acesta fiind condamnat de magistraţi la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare. Gabriel Ionuţ Şerba trebuie să plătească peste 7.000 de lei despăgubiri farmaciilor prejudiciate, dar şi Companiei Naţionale Poşta Română, Oficiul Poştal Lupeni, în cazul în care soluţia Judecătoriei Petroşani va rămâne neschimbată.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura