www.mesagerulhunedorean.ro

Procesul lui Gorbunov, amânat, din nou

03 Serghei Gorbunov  1156

Nicoleta Popa

 Procesul în care basarabeanul Serghei Gorbunov (foto) este judecat, pentru că l-ar fi tâlhărit pe patronul unei case de schimb valutar din Deva, a fost din nou amânat, ieri, din lipsa raportului de expertiză ADN, asupra unei haine purtate de inculpat în ziua jafului.
Expertiza bio-criminalistică este efectuată de Institutul de Medicină Legală (IML) „Mina Minovici” din Bucureşti şi costă 3.100 de lei. Contravaloarea expertizei a fost achitată de Tribunalul Hunedoara, potrivit deciziei luate de instanţă. Judecătorul cauzei a stabilit ca noul termen al procesului să fie pe data de 7 decembrie.

L-a lovit în cap cu un levier
Potrivit rechizitoriului procurorilor, Serghei Gorbunov este acuzat că l-a jefuit, pe 8 aprilie 2003, pe patronul unei case de schimb valutar din Deva. Împreună cu un complice, Gorbunov l-ar fi aşteptat pe omul de afaceri Sorin Dumitreasă, în scara blocului în care locuia. Procurorii afirmă că Gorbunov l-a lovit în cap cu un levier din metal pe patronul casei de schimb, după care i-a luat borseta în care se aflau aproape 70.000 de lei şi a fugit. Victima, fost sportiv de performanţă, a reuşit să se ridice şi să îl urmărească pe agresor până în parcarea unui bloc din cartier. Aici, din cauza loviturilor primite, nu a mai putut să îl reţină iar Gorbunov a fugit cu banii. Sorin Dumitreasă a declarat, la începutul lunii februarie, că Gorbunov ar avea legături cu lumea interlopă şi că ar fi acţionat „la pont“. Cetăţeanul din Republica Moldova, Serghei Gorbunov, este suspectat că ar fi unul dintre autorii jafului armat, de la sfârşitul lunii ianuarie, de la o casă de schimb valutar din Braşov. În prezent, acesta se află în arest la Penitenciarul din Aiud.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.