Procesul lui Berbeceanu cu fostul şef al SRI Alba s-ar putea muta la Judecătoria Alba Iulia

10 ianuarie 2018 | 4 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Procesul pe care fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, Traian Berbeceanu (foto), i l-a intentat fostului şef al SRI Alba, Ioan Tarnu, cerându-i acestuia, pentru „nenumărate afirmaţii mincinoase, calomnioase, defăimătoare“, daune morale şi materiale de 150.000 de lei, s-ar putea muta la Judecătoria Alba Iulia.

Ieri, miercuri, la primul termen a fost invocată de către avocatul fostului şef al SRI Alba, Ioan Rus, excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului în această cauză, el susţinând că este de competenţa Judecătoriei să soluţioneze cauzele în care se solicită daune până la 200.000 de lei, inclusiv. Instanţa a rămas în pronunţare pe această excepţie, astfel încât şedinţa a durat doar câteva minute. Au fost prezenţi în sală, atât Traian Berbeceanu, cât şi Ioan Tarnu.
Fostul şef al SRI a declarat, ulterior, presei, că îşi menţine în continuare afirmaţiile făcute, anul trecut, într-un interviu la un post central de ştiri, în urma difuzării căruia Traian Berbeceanu a susţinut că Tarnu ar fi făcut „nenumărate afirmaţii mincinoase, calomnioase, defăimătoare“ la adresa sa. Berbeceanu şi-a exprimat atunci nemulţumirea că respectivele afirmaţii au fost preluate de mai multe publicaţii centrale şi locale, fără ca vreun jurnalist să îi solicite vreun punct de vedere.
„Îi solicit public (lui Tarnu – n.r.) să retracteze, prin intermediul aceloraşi posturi TV şi publicaţii, în termen de 5 zile, afirmaţiile mincinoase făcute la adresa mea, în caz contrar urmând să îl acţionez în judecată, să solicit daune morale şi plata acestora prin poprirea pensiei militare de care beneficiază. Banii astfel obţinuţi, promit să îi folosesc pentru plata unor burse de studii pentru 3 studenţi la jurnalism (categoric vor ajunge), studenţi care se vor angaja ca, după absolvire, să respecte deontologia profesiei de ziarist“, scria, în 6 septembrie, pe contul său de FB, Traian Berbeceanu.
O săptămână mai târziu, el i-a trimis şi o notificare fostului şef al SRI Alba, în care îi transmitea acestuia că a lansat în spaţiul public „aspecte neadevărate“ cu privire la persoana sa şi „afirmaţii mincinoase“ de natură să îi afecteze „în mod grav reputaţia şi dreptul la imagine“. Berbeceanu a menţionat atunci că îşi rezervă dreptul de a-l acţiona în instanţă şi de a cere obligarea la plata de daune morale şi materiale corespunzătoare prejudiciului cauzat, apreciat de el la cel puţin 150.000 de lei.
Miercuri, Ioan Tarnu le-a declarat jurnaliştilor că îşi menţine afirmaţiile din respectivul interviu, în care ar fi făcut „trimitere la sistemul securistic din România“, acuzându-l, din nou, pe Berbeceanu că ar fi făcut „înregistrări abuzive“ şi „paralele“.
„(…) mi-a dat posibilitatea să aduc la cunoştinţa opiniei publice adevărata faţă a sa, prin devoalarea cu ajutorul unor documente, înregistrări şi discuţii telefonice ambientale făcute chiar de dânsul. Preocupările sale de a face selecţii în dosare, (…), de a favoriza anumite persoane şi, ceea ce mi se pare extrem de grav, exceptând persoana mea, de a încălca prin interceptări abuzive drepturi şi libertăţi fundamentale“, a susţinut Tarnu.
Fostul şef al SRI Alba le-a spus jurnaliştilor că pe viitor va pune la dispoziţie CD-uri cu înregistrări făcute de către Traian Berbeceanu din care ar rezulta „cu claritate preocuparea de a scoate din dosare penale anumite persoane“.
Traian Berbeceanu a preferat să nu facă nici o declaraţie presei, menţionând că aşteaptă începerea procesului. (Marinela Brumar, Agerpres)

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Babanu spune:

  Ce fata de tigan are berbecu asta. Caracterul e la fel.

 2. Kafka spune:

  Interesanta “poza” ati ales.
  Camasa.
  Freza.
  Privirea.
  Mimica.
  Interesanta “mutarea” dosarului.
  Ehe …

 3. sultanu spune:

  domnule Berbeceanu sau care e dracu mare in politie pe judetu Hunedoara faceti ceva cu judetu Hunedoara sau comuna ce draq este pentru ca am fost in concediu in tara mea si mi se pare ca politia romana plateste interlopii care manca pufuletui cu ciocolata prin strainatate de frik toata lumea are frika de smecheri dar de politai nu cred ca numa niste asasinate ar putea schimba ceva …..tara de k….

 4. Adi Meseriasul spune:

  Cum am rezistat 7 zile la Apaprod

  Cu greu ca sa fiu sincer dar nu ca m-as fi spetit insa sint niste treburi care nu-s deloc in regula.

  * Impresia mea a fost ca Hunedoara este un fel de oaie beata, ,neglijata,abandonata.
  * Nu exista un dialog real intre muncitori si conducere
  * Am observat ca analize medicale,teste sau evaluari numa fraierii fac
  * Am fost socat sa aflu ca la conducere trebuie sa fie doar care is de oriunde numa din Hunedoara nu…de obicei Hateg sau zonele din jur
  * Exista riscuri de infectii pentru cei care umbla cu mainile in apele reziduale la diverse reparatii si ar fi fost normal sa fie vaccinati dar nu cred ca sint

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Salvamontiştii din Straja au intervenit la peste 120 de accidente

Echipa Salvamont Lupeni a realizat o statistică cu privire la numărul de intervenţii în Staţiunea Turistică Straja, iar numărul turiştilor...

Balşa: impozitele locale au rămas la nivelul din 2017

Primăria comunei Balşa are uşa deschisă pentru cei care vor să-şi achite taxele şi impozitele locale pentru 2018. Mai mult,...

Mica Unire, marcată la Geoagiu

La Geoagiu, deschiderea Anului Centenar se va face printr-o manifestare dedicată zilei de 24 ianuarie 1859, atunci când s-a realizat...

Închide