Procesul între Moloţ şi ANI, amânat pentru noiembrie

  Sorina Popa

Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit un nou termen în procesul pe care preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ (foto), îl are cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Astfel, instanţa a amânat pentru 21 noiembrie acest proces, în care Moloţ solicită anularea deciziei prin care a fost declarat incompatibil de către ANI.
La termenul din 31 octombrie, reprezentanţii lui Mircea Moloţ au depus documente noi la dosar. În aceste condiţii, pe 21 noiembrie, judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia ar putea să se pronunţe în ceea ce priveşte incompatibilitatea preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara.
Mircea Moloţ a fost declarat incompatibil de către ANI, deoarece el a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, cât şi pe cea de preşedinte al Adunării Generale a Acţionarilor la S.C. Drumuri şi Poduri SA Deva, încălcând astfel Legea 161/2003, privind prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Potrivit raportului de evaluare întocmit de ANI, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani. În aceste condiţii, liderul PNL riscă să-şi piardă mandatul de preşedinte al CJ Hunedoara.

5 comentarii la „Procesul între Moloţ şi ANI, amânat pentru noiembrie

 • 2 noiembrie 2012 la 6:56
  Permalink

  Oare sa fie in sfarsit,mazilit si smenarul asta penal de molot-panturu?Ar fi prea frumos sa devina realitate.

 • 2 noiembrie 2012 la 7:02
  Permalink

  Oare justitia va lua decizia corecta ?

 • 2 noiembrie 2012 la 10:53
  Permalink

  Ultima sansa pentru a fi trimis acolo unde ii este locul !!
  Dar dupa obiceiul din „Senat” cine stie , ce ne mai asteapta??
  Poate fi împăiat si pastrat la Consiliul judetean pe viata ??!!
  🙂

 • 3 noiembrie 2012 la 16:18
  Permalink

  Baaaaa , molot ca molot , iaca o sa stea pe bara 3 ani , baaaaa , da ciocoiasii care i-a uns pe ici pe colo si care jupaoie ,taie si spanzura la ora asta , care fac jaf cum nu au facut altii inaintea acestora , cu astia ce o sa se aleaga , ?………….

 • 5 noiembrie 2012 la 10:46
  Permalink

  Conflictele de interese pentru presedintii si vicepresedintii consiliilor judetene sau consilierii locali si judeteni sunt prevazute in art. 47 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001
  Art. 47.
  (1) Nu poate lua parte la deliberare si la adoptarea hotararilor consilierul care, fie personal, fie prin sot, sotie, afini sau rude pana la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial in problema supusa dezbaterilor consiliului local.
  (2) Hotararile adoptate de consiliul local cu incalcarea dispozitiilor alin. (1) sunt nule de drept. Nulitatea se constata de catre instanta de contencios administrativ. Actiunea poate fi introdusa de orice persoana interesata. si completarile ulterioare.
  Am copiat prevederile legale. Atunci care este temeiul legal al actiunilor ANI?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare