Procesul exploziei de la Petrila, amânat, din nou

03 inculpati petrila (3)

Adriana Năstase

 Audierile în procesul exploziei de la Mina Petrila au fost amânate, la termenul de ieri, la Judecătoria Petroşani, după ce avocaţii celor trei persoane inculpate în dosar au formulat mai multe obiecţii în legătură cu derularea anchetei procurorilor.

Audiaţi în lipsa unui apărător
Avocaţii inculpaţilor au solicitat instanţei să returneze dosarul la Parchet, în vederea refacerii urmăririi penale, una dintre obiecţii referindu-se la faptul că inculpaţii ar fi fost audiaţi în lipsa unui apărător. Pe de altă parte, procurorii au respins acuzele avocaţilor, afirmând că a fost respectat, în totalitate, Codul de procedură penală.
În urma acestui incident procedural, instanţa a decis ca procesul să fie reluat pe data de 15 decembrie, până atunci, urmând să fie analizate excepţiile formulate de către avocaţi.

13 morţi, 15 răniţi
Trei persoane din conducerea Minei Petrila sunt judecate în dosarul exploziei produse în subteranul exploatării miniere, pe 15 noiembrie 2008. Procesul a început în luna septembrie, dar audierile au fost amânate, la fiecare dintre cele trei termene de judecată, din motive care ţin de procedură.
În acest dosar, fostul director al Minei Petrila, Aurelian Necula, fostul inginer şef cu securitatea şi sănătatea în muncă, Gheorghe Roşu, şi fostul şef al sectorului aeraj şi al staţiei de salvare minieră, Dan Ştefan Ungur, sunt acuzaţi de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor de protecţia muncii. În dubla deflagraţie produsă la 900 de metri sub pământ şi-au pierdut viaţa 13 mineri, iar alţi 15 au fost răniţi.

One thought on “Procesul exploziei de la Petrila, amânat, din nou

  • 18 noiembrie 2009 la 8:56
    Permalink

    Dragoiescu si Surulescu nu raspunde de ultimi trei morti sau au bani si sprijin politic ,osai bata Dumnezeu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.