Probleme cu desfăsurarea Campionatului European de Handbal feminin

Federația Europeană de Handbal (EHF) a transmis un ultimatum federației din Norvegia, în privința organizării Campionatului European de handbal feminin și pentru a găsi o soluție cu autoritățile din această țară, după ce acestea au introdus o regulă de neacceptat

Campionatul European de Handbal Feminin este programat să se desfășoare în perioada 3-20 decembrie în Danemarca și Norvegia. Dar cu 22 de zile înainte de start încă nu există o certitudine că acest turneu final poate fi găzduit de ambele națiuni. Bineînțeles, cauza principală este pandemia de coronavirus. Și mai concret, regulile impuse de autoritățile norvegiene în lupta cu Covid-19.

Regula care a creat toată această situație confuză este cât se poate de dură și nu poate fi acceptată. Dacă o sportivă are test pozitiv pentru coronavirus, întreaga echipă este trimisă acasă. Același lucru este valabil și pentru adversara cu care a jucat cel mai recent. Situația este diferită în Danemarca.

„EHF este pe deplin conștient de situația din Norvegia, de măsurile care sunt în vigoare pentru a limita răspândirea Covid-19 și de provocările pe care această pandemie le ridică pentru desfășurarea Euro 2020 în Norvegia și Danemarca. Am luat act de decizia guvernului norvegian, de a solicita îmbunătățirea conceptului de igienă existent, și pentru a proteja buna desfășurare a Campionatului European de handbal feminin, Federația Europeană de Handbal așteaptă o confirmare din partea Federației Norvegiene de Handbal, ca parte a Comitetului de Organizare EURO 2020, că meciurile pot fi disputate la Trondheim, până marți dimineață în următoarea săptămână (17 noiembrie 2020).

Echipele în cauză au fost informate despre situație și o decizie finală va fi luată de Comitetul de Organizare la începutul săptămânii viitoare. Cu toate acestea, EHF rămâne optimist că poate să aibă evenimentul de nivel superior în cele două țări”, a precizat EHF.

Danemarca a „restrâns” turneul la un singur oraș gazdă, dar este gata să preia întreaga competiție, însă în acest moment nu este exclusă varianta, ca Euro 2020 să nu se poată disputa la data stabilită, având în vedere evoluția pandemiei de coronavirus.

România este direct interesată de decizia pe care o vor adopta autoritățile din Norvegia, având în vedere că ar urma să joace în Grupa D, la Trondheim. Din grupă mai fac parte Norvegia, Germania și Polonia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare