Prins cu mercurul în podul casei

1 octombrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Livia Botici

Un bărbat din comuna Rapolt este cercetat pentru deţinere de substanţe interzise. În casa lui, poliţiştii au descoperit 750 de grame de mercur, despre care tânărul spune că îl are de pe vremea bunicului său, care între timp a decedat.

Cel mai probabil, a fost pârât
Mercurul este o substanţă puternic toxică, astfel că, deţinerea ei este interzisă prin lege. Un singur gram de mercur este fatal, în cazul în care este înghiţit. În urmă cu două zile, poliţiştii deveni au descins în locuinţa unui bărbat din comuna Rapolt, având informaţii că acesta deţine în interiorul casei substanţe interzise de lege. Rezultatele nu au întârziat să apară. Oamenii legii au descoperit, într-una dintre încăperile casei, o sticlă în care se aflau 750 de grame dintr-o substanţă, despre care se presupune că ar fi mercur alb. Prins cu „mâţa în sac”, hunedoreanul, în vârstă de 32 de ani, le-a declarat poliţiştilor că are mercurul de câţiva ani de zile, de pe vremea când trăia bunicul său. Potrivit acestuia, după ce bătrânul a decedat, a găsit sticla în podul casei şi, pentru că nu a ştiut despre ce lichid este vorba, nu a aruncat-o. „Substanţa a fost ridicată în vederea expertizării. În cazul în care, în urma analizelor de laborator, se va stabili că este interzisă, faţă de persoana în cauză se vor efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere ilegală de substanţe toxice”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara. Dacă substanţa din sticlă se dovedeşte a fi mercur, hunedoreanul riscă să stea după gratii între trei şi 15 ani.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră

Constantin Cărăuşu, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Hunedoara

Bulina albă

Ioan Jurj, primarul comunei Bretea Română

Datoriile spitalelor s-au mutat în instanţă

Furnizorii de medicamente, materiale sau de servicii către instituţiile medicale hunedorene, s-au adresat instanţelor de judecată, pentru a-şi recupera sumele...

Închide