Principalul investitor din Straja a câştigat lupta cu Antifrauda

Maximilian Gânju

Cunoscutul om de afaceri din Valea Jiului, Emil Părău (foto), a reuşit să facă dovada bunei-credinţe în faţa instanţei de fond şi astfel să-i fie anulate sancţiunile aplicate de inspectorii ANAF-Antifraudă, în urma unei acţiuni de amploare derulată în staţiunea din vestul Văii Jiului. Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de ANAF.
O acţiune de amploare derulată în Straja, în februarie 2016, avea să se lase cu amenzi de aproape jumătate de milion de lei, confiscări de bani şi suspendarea activităţii unor cabanieri. Acţiunea pentru descurajarea evaziunii fiscale în zonele turistice a fost împinsă până la limita legii, au susţinut cabanierii, iar cel puţin unul dintre ei a şi reuşit să dovedească în faţa judecătorilor acest lucru. Astfel, principalul investitor din staţiune, Emil Părău, a fost sancţionat cu două amenzi, una în valoare de 17.500 de lei, iar cealaltă de 9.000 de lei.
În viziunea inspectorilor de la Antifraudă, Părău a încălcat legea după ce a vândut pachete turistice la un târg de profil, deşi eliberase chitanţă şi factură clienţilor. Investitorul a considerat abuzive amenzile, în condiţiile în care a respectat legislaţia şi le-a contestat în instanţă. Judecătoria Petroşani a admis acţiunea lui Emil Părău şi a înlocuit amenzile contravenţionale în suma de 17.500 lei, respectiv 9.000 lei, cu sancţiunea avertismentului. Soluţia instanţei de fond poate fi atacată cu apel, în termen de 30 de zile de la comunicare de către Direcţia Regională Antifraudă Fiscală nr. 4 Târgu Jiu, instituţia care a derulat acţiunea de control.
Controlul derulat în Straja s-a lăsat cu amenzi de sute de mii de lei şi avertismente. În total, cabanierii au primit amenzi de 411.500 de lei, confiscări de sume şi venituri ilicite în cuantum de 14.141 de lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.