Principalii suspecţi din dosarul valutei false nu ajung acasă

18 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Doi dintre tinerii ridicaţi de DIICOT şi ofiţerii BCCO din localitatea Petrila, suspectaţi că făceau parte dintr-o grupare de crimă organizată specializată în plasarea de valută falsă pe piaţă, nu scapă de celula de arest.
Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Jus­tiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimi­na­litate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Timişoara au cerut şi obţinut la Tribunalul Timiş prelungirea arestului pre­ventiv pentru Gabriel Leonescu şi Robert Negrea. Aceştia sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional orga­nizat, punerea în circulaţie de valori falsificate străine în formă con­tinuată (18 acte materiale) şi înşelăciune în formă continuată.
Judecătorii le-au respins ca neîntemeiate cererile de înlocuire a arestării preventive cu măsura preventivă a ares­tului la domiciliu. În dosar sunt cercetaţi mai mulţi suspecţi, iar anchetatorii spun că membrii grupării infracţionale spe­cializată în falsificarea de valută operau încă din anul 2019. ”În cauză s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2019, pe raza judeţului Hunedoara s-a constituit şi a acţionat în mod coordonat un grup infracţional organizat specializat în pla­sarea pe piaţă de bancnote false din cupiura de 50 de euro, prin iniţierea de relaţii comerciale, care le permiteau plata cash cu bancnotele în litigiu, în special prin diferite achiziţii de produse de la persoane fizice, care postează anunţuri pe site-uri de profil. Cercetările efectuate au evidenţiat faptul că membrii grupului infracţional organizat erau din municipiul Petroşani, însă aceştia au acţionat în alte zone decât cea de domiciliu, respectiv în oraşe unde puterea de cumpărare este superioară celei din Valea Jiului şi unde recunoaşterea lor de către persoanele vătămate să fie îngreunată”, informau procurorii DIICOT Timişoara. Anchetatorii au stabilit că membrii grupării, în cursul anilor 2019-2020, au derulat multiple tranzacţii frauduloase, prin plasarea pe piaţă de bancnote false din cupiura de 50 de euro, prin inducerea în eroare a unor vânzători de bună-credinţă de pe raza a 15 oraşe şi municipii din ţară. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ce spun specialiștii Jidvei despre perioada de acumulare a zaharurilor în struguri

Luna august aduce cu ea struguri în pârgă și noilucrări specifice în vie. În viile noastre, care se întind pe...

Recidivistul care şi-a ucis iubita rămâne în arest

Tribunalul Hunedoara i-a prelungit arestul preventiv cu încă 30 de zile recidivistului care şi-a înjunghiat de patru ori iubita, o...

Doi ani de închisoare pentru 8 lei

Atât a primit un tânăr de 19 ani, din Vulcan, după ce alături de doi tineri a bătut un localnic...

Închide