Politica si administratie

Primul termen în procesul intentat de sindicalişti ArcelorMittal

05 Marin Mititelu  5464  Sorina Popa

În 17 ianuarie, la Tribunalul Bucureşti, va avea loc primul termen în acţiunea juridică „Obligaţia de a face“, privitoare la „privatizarea frauduloasă a SC Siderurgica Hunedoara, în 28.10. 2003, de către guvernul condus de Adrian Năstase şi neîndeplinirea  obligaţiilor contractuale de către «investitorul strategic» LNM/ArcelorMittal Hunedoara-AMH”.

Reconversie profesională şi noi locuri de muncă
Acţiunea a fost înaintată în instanţă de către Federaţia Sindicală „Solidaritatea-Virgil Săhleanu” a Metalurgiştilor din România (F.S.V.S.M.R.), împreună cu Asociaţia Civică „DREPTATE”, şi Marin Mititelu (foto), ca acţionar minoritar la ArcelorMittal Hunedoara.
Solicitarea reclamanţilor prevede ca LNM HOLDINGS NV să se achite de obligaţiile legale şi contractuale specificate în contractul de privatizare. Astfel spus, cei de la Mittal trebuie să cofinanţeze programe de reconversie profesională pentru crearea de noi locuri de muncă în zonă, în cuantum de 500.000 de dolari. În subsidiar, se precizează în cererea respectivă, „având în vedere faptul că obligaţia prevăzută mai sus în sarcina LNM HOLDINGS NV presupune şi implicarea instituţiilor publice şi a comunităţii locale, vă solicităm ca, prin aceeaşi hotărâre, să obligaţi municipiul Hunedoara, prin primarul Viorel Arion şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara să facă toate demersurile legale ce se impun, pentru crearea cadrului necesar, în vederea accesării sumei de 500.000 dolari pe care LNM HOLDINGS NV are obligaţia să o avanseze pentru cofinanţarea unor programe de reconversie profesională şi crearea de noi locuri de muncă în municipiul Hunedoara”. Trebuie să recunoaştem că acţiunea juridică este extrem de curajoasă şi dacă ea va avea succes, poate veni ca o salvare pentru hunedoreni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura