Primarul Mihai Irimie este preşedintele Ligii Aleşilor Locali PNL din judeţ

Sorina Popa

Ieri, liberalii hunedoreni şi-au ales conducerea Ligii Aleşilor Locali de la nivel judeţean. Conducerea Ligii este formată din preşedinte, patru prim-vicepreşedinţi, opt vicepreşedinţi şi 16 membri ai comitetului judeţean.

Prezenţa, peste aşteptări
Pentru funcţia de preşedinte au candidat doi primari de comună din judeţ: Victor Stoica, de la Pui şi Mihai Irimie (foto), de la Şoimuş. În rest, au fost atâţia candidaţi câte locuri disponibile. Alegerile s-au derulat pe repede înainte, după ce şedinţa a început cu o jumătate de oră întârziere. Asta, deoarece au venit mai mulţi aleşi locali decât s-a aşteptat organizatorul, Vasilică Potecă, secretarul executiv al organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL. În aceste condiţii, liberalii nu s-au văzut mai repede scăpaţi de corvoada votului. Mulţi, dar nerăbdători, aşadar. În lipsa liderului judeţean al PNL, deputatul Lucian Heiuş, aflat la Bucureşti pentru votarea Moţiunii de cenzură, şedinţa de alegeri a fost condusă de prim-vicepreşedintele Marcel Goia, primarul din Haţeg. Au participat la adunarea de alegeri 293 de aleşi locali liberali. Au fost înregistrate 273 de voturi valabil exprimate.

Victor Stoica a plecat nervos
Cu 164 de voturi „pentru“, primarul comunei Şoimuş, Mihai Irimie, a câştigat aceste alegeri, devenind preşedintele Ligii Aleşilor Locali PNL din judeţ, în timp ce Victor Stoica a strâns doar 109 voturi. Trei voturi au fost anulate. Primarul din Pui nu a mai aşteptat finalul numărătorii, părăsind sala, acuzând aranjamente la acest vot, spunând chiar că e vorba de un fel de Cosa Nostra.
„În această seară, prin votul lor, colegii şi-au arătat încrederea în tineri. Este pentru prima dată când un tânăr vrea să facă treabă şi eu cred că am demonstrat, prin ceea ce am făcut până acum, că îmi doresc să fac treabă pentru PNL. Le garantez colegilor că Liga Aleşilor Locali va fi un pol important în partid şi îi voi ajuta cu tot ceea ce au nevoie, voi fi lângă ei, mă voi deplasa în toate zonele. Vor avea un om care le va furniza informaţii despre tot ceea ce au nevoie, cu proiecte. Este vorba de foarte multă muncă. Sper că primarul de la Pui nu este supărat că a pierdut şi vom munci împreună pe viitor. Am hotărât să candidez pentru că am observat că sunt consilieri locali din comune alăturate, care însă nu se cunosc între ei. Administraţia locală nu este uşoară. Noi trebuie să fim uniţi”, a declarat primarul Mihai Irimie, ales în funcţia de preşedinte al Ligii Aleşilor Locali PNL din judeţul Hunedoara.
În judeţ, liberalii au 33 de primari, inclusiv în reşedinţa de judeţ, 29 de viceprimari, 15 consilieri judeţeni şi 325 de consilieri locali.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.