Primarul Hunedoarei, nemulțumit de banii din Planul Anghel Saligny

Sorina Popa

Repartiția banilor din Planul Național de Investiții Anghel Saligny i-a înfuriat pe unii edili. Unul dintre ei este primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu. Acesta susține că sumele au fost repartizate total greșit, fără a ține cont de populație și de proiectele pe care le au primarii din țară.

Toți la grămadă
Astfel, pentru comune se dau câte 4 milioane de lei, pentru orașe, 7 milioane de lei, municipiile vor primi câte 10 milioane de lei, iar reședințele de județ, câte 43 de milioane de lei, iar consiliile județene, câte 140 de milioane de lei.
„Este incorect modul în care au fost împărțiți banii pentru UAT-uri. Am făcut o adresă către Asociația Municipiilor din România și Ministerul Dezvoltării în care am atras atenția că mu­ni­cipiile care nu sunt reședințe de județ sunt deza­van­tajate. De ce? Reședințele de județ au cele mai mari încasări din impozitul pe venit, pentru că aici sunt salariații cu lefuri mari, funcționarii publici și, cu toate acestea sunt avantajate. Nu văd unde e coeziunea de care se vorbește în Planul Național de Investiții Anghel Saligny, atâta timp cît municipiul Hunedoara primește o sumă de peste 3 ori mai mică față de municipiul Deva. Noi, la Hunedoara, avem un proiect de in­frastructură stradală, în valoare de 281 de mili­oane de lei, dinc are s-a licitat deja 46 milioane de lei. Aveam, deci, nevoie de mai mulți bani prin Planul Național de Investiții, măcar cât i s-a repartizat Devei, adică 43 de milioane de lei. Avem proiecte de investiții în derulare de peste 70 de milioane de euro, nu ne jucăm”, a declarat Dan Bobouțanu (foto), primarul municipiului Hunedoara.
Municipiul Hunedoara este cel mai mare municipiu din țară, care nu este și reședință de județ, cu o populație de 70.648 locuitori, în timp ce municipiul reședință de județ are o populație de doar 67.786 locuitori.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.