FlashPolitica si administratie

Primarul Haţegului cere anularea unei hotãrâri a Consiliului Judeţean

Andreea Lazăr

Repartizarea de către Consiliul Judeţean (CJ) a banilor din taxa pe valoare adăugată şi cota de 21 la sută către primăriile hunedorene a creat nemulţumiri în unele localităţi. Din cele 69 de administraţii locale din judeţ, nouă nu au primit nici un ban. Este şi cazul Primăriei Haţeg, care nu se dă bătută în faţa unei astfel de decizii.

„N-a fost respectată legea”
În cursul zilei de ieri, conducerea Primăriei Haţeg a trimis o notificare către Consiliul Judeţean, prin care cere anularea hotărârii privind alocarea banilor către administraţiile locale. „Nu mi se pare normal ca oraşul Haţeg, care are 11.000 de locuitori, să nu primească nici un leu. Mai mult decât atât, nu a fost respectată legislaţia în ceea ce priveşte alocarea banilor publici. Prima dată, proiectul de buget trebuia publicat într-un ziar de interes judeţean, pentru dezbatere. Abia apoi, bugetul intra în şedinţa Consiliului Judeţean. De asemenea, există şi anumite criterii privind împărţirea banilor din cota de 21 la sută. Or’ preşedintele Mircea Moloţ nu a respectat nici una dintre aceste prevederi. A împărţit banii în funcţie de modul în care a fost sprijinit în campaniile electorale şi se crede vătaf peste banii statului. Am făcut o notificare prin care cerem anularea hotărârii. Dacă în termenul legal de cinci zile, hotărârea nu este anulată, atunci vom ataca decizia consilierilor în contencios administrativ”, a declarat Nicolae Timiş, primarul oraşului Haţeg.

„Nu va exista nicio anulare”
În replică la afirmaţiile primarului oraşului Haţeg, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, spune că împărţeala banului public a fost una corectă şi nu se va face nici o revenire asupra deciziei. „Eu nu am primit încă nici o notificare, dar sub nici o formă nu voi anula Hotărârea de Consiliu Judeţean. Primarul din Haţeg are tot dreptul să atace în contencios administrativ această hotărâre, dar trebuie să şi
dovedească afirmaţiile. Vreau doar să-i amintesc că Primăria Haţeg a primit, în 2010, cei mai mulţi bani de la Consiliul Judeţean,  740.000 lei doar în luna noiembrie”, a declarat Mircea Ioan Moloţ.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura