Primarul Florin Oancea vrea să transforme centrul oraşului

27 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Primarul Devei, Florin Oancea, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că au fost depuse 31 de proiecte de investiţii pentru finanţare cu fonduri europene, suma totală a acestora fiind de 276 de milioane de lei, adică aproximativ 70 de milioane de euro.

Modernizarea transportului public
”Avem semnate 10 proiecte cu fonduri europene, printre care reabilitarea şi modernizarea unor şcoli, creşterea eficienţei energetice a unor blocuri din municipiu. Cele 10 proiecte semnate sunt în valoare totală de 47 de milioane de lei. Alte două proiecte pe care le-am depus vizează realizarea unei staţii de reîncărcare vehicule electrice în municipiu şi modernizarea sistemului de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente. La ADR Vest sunt depuse alte şapte proiecte ale noastre, şi care sunt în faza de evaluare. Tot cu bani europeni. Suma lor se ridică la 124 de milioane de lei. În faza precontractuală sunt 12 proiecte”, a declarat primarul municipiului Deva.

Parcare supraterană de 200 de locuri
Printre investiţiile care vor fi realizate cu fonduri UE se numără şi reabilitarea centrului Devei. Un proiect îndrăzneţ care, dacă va fi dus la bun sfârşit, va transforma această zonă. Astfel este zona dintre Poşta veche şi Piaţa Victoriei, unde se va putea circula şi cu maşini, dar va fi şi o porţiune cu verdeaţă, pietonală şi un traseu pentru biciclişti. Parcările vor dispărea de aici, pentru că în spatele blocurilor vechi din centru, în spatele Poştei vechi, va fi ridicată o parcare supraterană cu 200 de locuri. Şi porţiunea de la primărie la prefectură va fi schimbată. Cu alte cuvinte, se încearcă o rearanjare a zonei centrale a oraşului. Primarul Florin Oancea spune că este preocupat şi de iluminatul arhitectural al clădirilor de patrimoniu, bisericilor, dar şi a altor imobile importante din municipiu. Toate acestea, spune edilul şef, pentru ca Deva să devină un punct de atracţie turistică.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Întâlnire româno-franceză la Consiliul Judeţean

Directorul general al Bibracte EPCC, Vincent Guichard (foto dreapta), se află în aceste zile în judeţul Hunedoara, la invitaţia conducerii...

Serghei Gorbunov rămâne în puşcărie

Cetăţeanul moldovean Serghei Gorbunov (foto), condamnat la 16 ani de închisoare pentru că l-a tâlhărit pe patronul unei case de...

Se închide patinoarul din Parcul Cetăţii Deva

Patinoarul în aer liber din Deva îşi va închide porţile în seara zilei de astăzi, 28 februarie 2019. Pentru mii...

Închide