Politica si administratie

Primarul Florin Oancea: Sala Sporturilor revine în patrimoniul Municipiului Deva!

O veste bună pentru sportivii deveni și nu numai. Primarul Devei, Florin Oancea, împreună cu adminis­tratorul public al municipiului, Traian Berbeceanu, au reușit să-l convingă pe ministrul Eduard Novak că Sala Sporturilor din oraș trebuie să revină la administrația locală.

Sume de bani pentru reabilitarea integrală
„La Ministerul Sportului, în prezenţa mea şi a administratorului public al municipiului Deva, Traian Berbeceanu, domnul Carol-Eduard Novak, ministrul Sportului, a semnat proiectul de Hotă­râre de Guvern prin care Sala Spor­turilor din Deva revine în proprietatea Primăriei municipiului Deva. Îl asigur şi pe domnul ministru dar şi pe deveni că în perioada următoare vom aloca su­mele de bani şi vom demara procedurile necesare pentru reabilitarea integrală a acestui obiectiv deosebit de important pentru municipiul Deva”, a declarat Florin Oancea, edilul șef al municipiului Deva.

O hotărâre de consiliu local
De fapt, aleșii locali deveni au votat de anul trecut o hotărâre de Consiliu Local, un proiect propus de primar, pentru ca Sala Sporturilor să revină în adminis­trația locală, să fie transferată de la Ministerul Sporturilor.
Iată că lucrurile s-au derulat așa cum s-a dorit, și, după mai multe probleme, în sensul că nu funcționa încălzirea, apă caldă nu era, din cauză că s-a tăiat ali­men­tarea cu gaz metan pentru neplată, totul s-a terminat cu bine, Sala revine la primărie.

Dar de ce a dorit conducerea Primăriei Deva să aducă Sala Sporturilor înapoi în administrare locală?
„Principalul motiv pentru care am vrut să preluăm în administrare Sala Sportu­rilor este faptul că vrem să investim aici. Vrem ca toate grupele de sportivi să se antreneze în acest loc în condiții excelente. Vrem să dezvoltăm baza spor­tivă pentru fiecare disciplină a Clu­bului Sportiv Municipal.
În hotărârea de Consiliu Local, inițiată de primarul Florin Oancea, se menționa că, după preluarea în administrare, la Sala Sporturilor vor fi efectuate mai multe investiții. Este vorba de refacerea terenului de joc, modernizare vestiare, reabilitarea și modernizarea tribunei și multe altele.

Foarte multe cereri
Sala Sporturilor din Deva are o capacitate de 1.000 de locuri, ea fiind construită în anul 1977.
Clubul Sportiv Municipal Deva are funcționale, deocamdată, secțiile de handbal feminin, atletism, fotbal, dans sportiv şi tenis de câmp. Urmează să fie des­chise secții de tenis de câmp pentru per­soanele cu dizabilități, de baschet, iar grupele de fotbal pentru copii se vor înmulți de la 13, câte sunt în prezent, la 20, pentru că cererea este foarte mare.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura