Primarul Florin Oancea face ordine şi la blocurile de pe Aleea Moţilor

4 mai 2018 | 3 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Astăzi, vineri, primarul Devei, Florin Oancea, a fost la blocurile de pe Aleea Moţilor din municipiu, unde locuiesc mulţi romi şi unde situaţia e scăpată dsub control de peste 10 ani.Cei ce locuiesc in vecinătatea celor două blocuri sunt de-a dreptul disperaţi din cauza mizeriei si a gălăgiei de aici.
“Cele mai mari probleme sunt cele de la blocul societății comerciale Condor. Am discutat cu lichidatorul, am convenit să ne implicăm și noi, Primăria. Am găsit soluții pentru cele trei familii care stăteau abuziv și în condiţii total improprii aici, le-am găsit trei camere unde să locuiască, una dintre familii are și copii mici. La blocul Condor  vom blinda parterul, geamurile, intrarea, înainte de asta vom face ecologizarea și practic, în acest bloc nu va mai locui nimeni, nu va mai fi un focar de infecție pentru că se va face și deratizarea”, a declarat primarul Florin Oancea.

 

 

       La blocul social al primăriei, de pe Aleea Moţilor, sunt multe persoane care stau ilegal. Multi locatari nici măcar nu au buletin de Deva. “Multe dintre persoanele care locuiesc aici sunt fără contract, au intrat abuziv. Trebuie să vedem care este cadrul legal prin care să intre în legalitate, pentru că toți sunt cazuri sociale”, a spus edilul şef al Devei.

“La rectificarea din august 2018, vreau să inițiez un proiect de hotărâre prin care să supun votului consilierilor locali cumpărarea blocului Condor, pentru ca în perioada imediat următoare să îl amenajăm, să îl punem la dispoziţia altor familii care au probleme sociale și care sunt pe lista de așteptare. Vreau ca această zonă, acest cartier vechi și frumos al municipiului Deva, cartierul Gojdu, să își recâștige, să își recapete liniștea pe care o aveau  locuitorii cartierului odată.  Din păcate, zi de zi, sunt probleme pe care unii dintre locatari le generează, probleme legate de liniște, de siguranță și aceste probleme intră în competența mea, ca primar, și a Politiei Locale.
       Ce caută copiii la ora 12 noaptea să facă gălăgie? Cum își permit locatarii, o parte dintre ei, să își facă necesitățile în găleată, cum am auzit, și pe urmă să arunce la balcoanele oamenilor, a vecinilor, a celor cu care stau și relaționează zi de zi? Nu este permis așa ceva! Oriunde în lume se sancționează astfel de fapte care sunt reprobabile. Nu sunt educați, nu sunt civilizați, atunci venim cu legea! Nu acceptă să se conformeze, vor pleca! Mulți nu au buletin de Deva, aceia vor pleca clar! Mă voi preocupa să merg la forțele de muncă, să văd ce locuri de muncă sunt disponibile. Atunci îi vom chema la Primărie, prin serviciul de asistență socială, și le vom spune: trei firme angajează  20 de muncitori necalificați, de mâine puteți să mergeți. Cine nu va merge nu va mai beneficia nici de ajutor social, nici de locuință socială. Să fie clar! Va fi linişte şi ordine din nou aici”, a afirmat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Cetăţenii care locuiesc în blocurile din apropiere spun că ei se simt discriminaţi. Asta, pentru ca sunt terorizaţi de romii din cele două blocuri-problemă şi nimeni nu vine să facă ordine. Primarul Florin Oancea le-a spus ca în scurt timp situaţia va reveni la normalitate. (Sorina Popa)

 

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Amigo 2 spune:

    Ce frumoase sunt Pirandele!

  2. Gigel Peticel spune:

    N-a facut si un dans cu ele , cu pirandele ?

  3. Sorin Dandea spune:

    FB Florin Oancea !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Urmărit național condamnat pentru furt prins în Hunedoara

Un urmărit naţional, condamnat pentru comiterea a mai multor furturi,   a fost depistat de poliţişti în Hunedoara. Poliţia Municipiului Hunedoara...

Europarlamentarul hunedorean Siegfried Mureşan l-a părăsit pe Băsescu

         Europarlamentarul hunedorean Siegfried Mureşan a trecut de la Partidul Mişcarea Populară la Partidul Naţional Liberal, au precizat...

Concert “Odă Europei” la Centrul Cultural Drăgan Muntean

         În 12 mai, Centrul Cultural Drăgan Muntean organizează un concert de muzică clasică, “Odă Europei”, cu peste...

Închide