; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Primarul Florin Oancea a început demersurile pentru preluarea şi reabilitarea încă unui imobil lăsat de izbelişte. Palatul Administrativ, pe cale să devină un puternic centru IT?

29 ianuarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Mircea Crivăţ

Trei firme de IT sunt interesate să-şi dezvolte activitatea în municipiul Deva, în blocul turn care ar fi trebuit să devină sediul Prefecturii, Consiliului Judeţean, Primăriei municipiului Deva şi Direcţiei de Statistică, dar a rămas nefinalizat, pe de-o parte din lipsă de fonduri, iar pe de altă parte fiindcă instituţiile care urmau să se mute în el au renunţat, considerând că mutarea nu mai este oportună.
Aşa că Palatul Administrativ, cum este denumită clădirea, a rămas în conservare cam din 2007, când s-au făcut ultimele lucrări, fără ca nimeni dintre proprietarii acestuia să mişte vreun deget pentru valorificarea ei.
Iată însă că acum, primarul municipiului Deva, Florin Oancea (foto), este decis să ia taurul de coarne în privinţa imobilelor din Deva lăsate în paragină – clădirea Astoria, cea a Liceului „Sigismund Toduţă“ şi Palatul Administrativ. Astfel că a început demersurile pentru preluarea lor de către municipalitate, urmând ca acestea să fie finalizate şi puse în valoare.
În privinţa Palatului Administrativ veştile sunt bune. „Sunt trei firme de IT care sunt interesate şi ai căror reprezentanţi m-au abordat după ce au aflat că Primăria Deva intenţionează să preia Palatul Administrativ. Clădirea se află în proprietatea Consiliului Judeţean, a Prefecturii şi a Direcţiei de Statistică. Noi am făcut toate demersurile legale pentru preluare. Mai avem nevoie, pentru Prefectură, de o hotărâre de Guvern care sperăm că va intra, în luna februarie, pe ordinea de zi a şedinţei Executivului“, a declarat primarul municipiului Deva. După preluarea integrală a clădirii, ea va fi inclusă într-un program de reabilitare, începând cu acest an.
Primarul Florin Oancea a mai spus că firmele de IT interesate pentru dezvoltarea activităţii în Deva sunt din Bucureşti şi Cluj-Napoca, acestea urmând să-şi prezinte public intenţiile în cursul lunii martie.
„Vrem să creăm o zonă de IT cu adevărat profesionistă, în care tinerii deveni, şi nu numai, să poată să-şi desfăşoare activitatea pe acest segment, astăzi, descoperit în Deva. Este un mare plus pentru municipiu“, a apreciat Oancea.
Palatul Administrativ a fost construit după un proiect din anul 1992. Imobilul are 14 etaje şi o suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi. Lucrările principale au început în urmă cu 20 de ani şi au costat aproximativ şapte milioane de euro, sumă calculată în anul 2007, când construcţia s-a oprit din lipsa fondurilor.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Dorel Bretean s-a reîntors pe funcţia de subprefect

Aşa cum se zvonea, noul subprefect al judeţului este Dorel Bretean (foto). El revine pe acest post, după ce în...

Prefectul Potecă se implică în problema divizării CEH

Ieri, prefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă (foto), a avut o întâlnire la sediul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) cu reprezentanţii societăţii,...

Care pe care, în bătălia privind alegerea primarilor

Guvernul a venit ieri în faţa Parlamentului pentru a-şi asuma răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două...

Închide