Comunitate

Primarul din Turdaş vrea locuinţe ANL în comună

04 remi bocseri primar turdas (3)Edilul-şef al comunei Turdaş, Remi Bocşeri (foto), a dat startul la documentaţia necesară construirii unui bloc ANL la intrarea în satul Pricaz, aici, existând localnici care trăiesc în condiţii improprii, majoritatea fiind romi.
„Momentan, oamenii locuiesc în nişte blocuri-baracă, ridicate prin 1960, unele având baie comună, altele neavând deloc grupuri sanitare. Au apă trasă, dar grupurile sociale sunt făcute afară. Prin construirea unui bloc ANL, avem în vedere realizarea a 40 de locuinţe, adică apartamente de două camere în suprafaţă de 81 metri pătraţi şi garsoniere de 52 de metri pătraţi fiecare. Astfel, 45 la sută din bloc înseamnă garsoniere ce pot fi considerate mai degrabă apartamente cu o cameră la suprafaţa pe care o au, iar 55 la sută înseamnă apartamente cu două camere”, a precizat primarul Remi Bocşeri.
Potrivit acestuia, finanţarea edificiului este un hop mare, dar nu imposibil. „Vom încerca să obţinem finanţare prin apelarea la fonduri guvernamentale pentru execuţia proiectului, primăria suportând cheltuielile cu documentaţia, avizele, SF-ul etc. Investiţia se ridică la un milion de euro, cu totul. Sunt nişte blocuri-tip, iar fiecare îşi alege varianta optimă. Nu mergem pe sistemul de locuinţe sociale, ci e vorba de locuinţe cu chirii, pentru cei care au venit şi pot plăti chiria impusă. În acest an, ne dorim să facem demersurile necesare, investiţia propriu-zisă având probabilitatea de a fi adusă în discuţie doar de la anul”, a mai spus primarul din Turdaş. De asemenea, o altă doleanţă a edilului-şef mai este canalizarea menajeră din satul Pricaz, problemă asupra căreia administraţia locală îşi va îndrepta atenţia în următoarea perioadă. (M. Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.