Comunitate

Primarul din Teliuc are satisfacţii, dar şi nemulţumiri

Magdalena Şerban

Cum îi stă bine unui primar care se gândeşte cum să-şi mai sporească posibilităţile de modernizare a comunei, edilul-şef din Teliucu Inferior, inginerul Daniel Pupeză (foto), şi-a încercat norocul cu un proiect pe Măsura 322, dorind ca suma de 2,5 milioane de euro să fie direcţionate către comunitate.

Să o rezolve instanţa

În cadrul acestei măsuri, a Fondului European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, s-a propus concretizarea a şapte componente de proiect, şi anume: modernizarea mai multor străzi din satele Cinciş – Cerna şi Teliucu Inferior; realizarea alimentării cu apă şi a canalizării în satul Teliucu Superior, precum şi în Colonia „Frontul II“; reabilitarea canalizării menajere pe strada Zorilor din Teliucu Inferior; achiziţionarea unei autovidanje; construirea unei grădiniţe cu program normal în centrul de comună; reabilitarea şi modernizarea căminelor culturale din satele Teliucu Inferior, Cinciş – Cerna şi Izvoarele şi reabilitarea şi modernizarea parcului din Cinciş – Cerna.

Însă, deşi punctajul în urma căruia a fost declarat eligibil a fost cel maxim, respectiv 64 de puncte, în urma reevaluării, punctele au început să scadă drastic, ajungând la 50: „Consider că nu am fost depunctaţi tocmai «pe merit». Nu înţeleg de ce nu s-au respectat toate elementele stipulate în ghidul solicitantului, din moment ce noi le-am aplicat. Din acest motiv, am apelat deja la instanţă. Sperăm în soluţionarea pozitivă. Ştiind că avem dreptate, vom face tot ceea ce este posibil din punct de vedere legal, pentru a ne-o dovedi“, spune edilul şef al comunei Teliucu Inferior.

Mai multe investiţii în derulare

Sfârşitul de an vine însă şi cu bucurii. Se vor demara lucrările la o bază sportivă din centrul de comună, în valoare de 600.000 lei, bani obţinuţi printr-o hotărâre de guvern. „Am primit întâia tranşă, urmând ca anul acesta să demarăm lucrările. Se va începe cu amenajarea terenului şi împrejmuirea acestuia”, adaugă primarul.

Strada Viorele din Teliucu Inferior se poate lăuda acum cu o reţea de gaz metan finalizată, cele 150 de familii bucurându-se de beneficiile acestuia. Tot pe strada respectivă se vor executa branşamente la reţeaua de canalizare, precum şi lucrări de asfaltare, până la sfârşitul anului. Pe strada Zorilor din satul Ciniş-Cerna se va realiza stratul de uzură, pentru a preveni deteriorarea asfaltului turnat anterior. De asemenea, a fost alocată suma de 3.000 de lei, pentru achiziţionarea unei staţii audio la biserica din Teliucu Inferior, iar pentru cea din Teliucu Superior, se va aloca suma de 5.000 lei, pentru finalizarea împrejmuirii cu gard.

Se continuă reabilitarea drumului comunal 105, pentru satul Izvoarele, prin asfaltarea unei porţiuni de 220 m, iar cu ajutorul Consiliului Judeţean, se încearcă reabilitarea drumului de legătură dintre Izvoarele şi Silvaş. Tot pe lista de investiţii, se află şi introducerea reţelei de canalizare, continuându-se lucrările de racordare a satului Ciniş-Cerna şi extinderea spre satul Teliucu Inferior. Este un proiect adoptat prin hotărâre de guvern şi are o valoare de 2,5 miliarde de lei.

Şi Căminul Cultural din Teliucu Inferior va putea oferi o nouă sală pentru divertisment. Una festivă, numai bună pentru nunţi sau alte evenimente de acest gen. Iar pentru că tot am vorbit de voie bună, formaţia locală de dansuri tradiţionale se va putea mândri cu 30 de costume populare noi. „Ar fi păcat să nu ducem mai departe tradiţia, mai ales că Ţinutul Pădurenilor, din care facem parte, este o zonă etnografică de excepţie“, spune edilul-şef al comunei.

Planuri pentru anul 2011

Până acum, s-a discutat mult despre prezent, însă viitorul este şi el, la fel de bine conturat. „Au mai fost depuse trei proiecte prin ANDZM, în valoare de 60.000 lei fiecare, ce vizează două cluburi pentru tinerii din satele Cinciş şi Teliucu Inferior. Contribuţia primăriei va fi de 10 la sută din valoarea investiţiilor. Dorim ca tinerii de aici să aibă şi alte perspective de petrecere a timpului liber. Cluburile respective presupun diferite forme de divertisment, ceea ce va asigura buna lor dispoziţie. Având un punctaj de 96, respectiv 94 de puncte, suntem foarte optimişti în ceea ce priveşte finanţarea”, afirmă primarul Daniel Pupeză.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura