Comunitate

Primarul din Rapoltu Mare, de la nota de trecere, a ajuns la cea maximă

04-octavian-roman-primar-rapolt35Magdalena Şerban

Comuna Rapoltu Mare a cunoscut o traiectorie ascendentă în ce priveşte procesul de dezvoltare parcurs în ultimii ani. Cu bani guvernamentali, europeni sau cu mari eforturi de la bugetul local, aici au fost susţinute lucrări de modernizare pe diferite paliere investiţionale.

„Am reuşit să exploatăm la maximum orice oportunitate pe care am avut-o pentru a atrage cât mai multe investiţii în comuna Rapoltu Mare. Fondurile europene şi cele guvernamentale, precum şi bugetul local ne-au permis ca astăzi să ne prezentăm în faţa cetăţenilor cu o serie întreagă de realizări. Am reuşit modernizarea drumurilor comunale Dc 38 – Rapolt –  Rapolţel, DC 40E Folt, precum şi DC40 A – Boiu, străzile interioare din cele cinci sate ale comunei, astfel că la această dată ne-a mai rămas de modernizat parţial câte o stradă în satele Bobîlna şi Boiu. Cu toate că am moştenit un proiect cu multe erori şi lipsuri, am reuşit să finalizăm reţeaua de alimentare cu apă în satele Rapoltu Mare, Bobîlna, Boiu şi Folt, dar şi studiul de fezabilitate pentru extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă din satul Pricaz, comuna Turdaş, în satele Rapoltu Mare, Bobîlna, Boiu şi Folt din comuna noastră, cu subtraversarea Râului Mureş.
Primăria Rapoltu Mare a optat pentru operatorul Goscom Orăştie, care oferă un preţ aferent metrului cub de apă net inferior celorlalţi operatori din judeţ, adică 2,16 lei. De altfel, şi reţeaua de canalizare va fi predată tot celor de la Goscom. Reţeaua de canalizare pluvială şi menajeră este finalizată în cele patru sate în care avem şi apă, iar staţiile de epurare din Rapolt, Bobîlna şi Folt sunt finalizate într-un procent de peste 80 la sută. Menţionez că în proiectul de alimentare cu apă şi reţeaua de canalizare a fost prevăzut şi satul Rapolţel, dar lucrările ar fi periclitat structura de rezistenţă a caselor din cauza masivului stâncos pe care este aşezat satul.
S-au modernizat toate cele cinci cămine culturale din satele Rapoltu Mare, Bobîlna, Folt, Rapolţel şi Boiu. De asemenea, primăria dispune de veselă şi o poate pune la dispoziţia tuturor locuitorilor comunei pentru diverse evenimente.  Am reuşit să modernizăm în toată comuna iluminatul public şi să extindem reţeaua electrică la casele fără curent.
În toţi aceşti ani, procesul de învăţământ a fost o prioritate pentru noi, şcoala din Rapoltu Mare şi respectiv cea din Bobîlna au fost modernizate, iar cele trei şcoli închise din Rapolţel, Boiu şi Folt au fost reabilitate pentru o bună conservare, iar pentru transportul elevilor am asigurat un microbuz şcolar gratuit pentru navetă.
În colaborare cu  ADI Deşeuri am reuşit să închidem deponeul din Măgura Uroiului, rezolvând în acest mod una dintre cele mai apăsătoare probleme ale comunităţii locale. Cu toate că am preluat serviciul de salubritate funcţional în trei sate, adică Rapolt, Bobîlna şi Folt, l-am extins şi în Rapolţel şi Boiu, instalând containere stradale pentru a asigura o colectare cât mai performantă.
La nivelul primăriei am constituit un serviciu de gospodărire comunală pe care l-am dotat cu buldoexcavator, tractor, remorcă, lamă de zăpadă, tocător vegetal, cositoare rotativă,  cu acest serviciu asigurând decolmatarea văilor din Rapolt, Bobîlna, Rapolţel şi Boiu, drumurile de acces la păşuni şi păduri, iar pe timp de iarnă, deszăpezirea drumurilor comunale şi a străzilor interioare, precum şi întreţinerea zonelor verzi din comună. A fost modernizată şi intersecţia din drumul judeţean DJ 107 cu ramificaţie înspre satul Rapolţel.
De-a lungul anilor, primăria a susţinut financiar lăcaşele de cult în raport de necesitatea acestora. A fost achiziţionat un imobil în satul Bobîlna în vederea realizării unei capele mortuare. Şi cei mici au fost în atenţia noastră, instalând locuri de joacă pentru copii în Rapolt, Bobîlna şi Folt. O altă noutate este că la această dată au fost finalizate ridicările topografice pentru Planul Urbanistic General (PUG) al comunei”, a precizat Octavian Roman (foto), primarul comunei Rapoltu Mare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura