Primarul din Densuş, cu ochii spre agricultură şi infrastructură

Magdalena Şerban

La Densuş, seceta a cam arătat de ce e în stare în acest an. Situaţia nu e stringentă, dar culturile nu sunt la cote maxime.

Pământul, o sursă de venit
Avem cazuri în care au secat fântânile oamenilor, iar sursa lor de apă le-a cam făcut probleme. Ceea ce ne linişteşte este că mai toată comuna are reţea de alimentare cu apă (mai puţin satul Poieni), aşa că nu putem vorbi de o alarmă propriu-zisă. Pe de altă parte, recoltele vor fi afectate”, a spus primarul comunei Densuş, Sorin Ştefoni (foto). Vorbind de recolte, administraţia locală a dat în arendă 700 de hectare de păşune. Acestea aduc bani frumoşi atât celor care le exploatează, prin subvenţiile primite de la APIA, cât şi bugetului local, preţul aferent unui hectar concesionat ajungând la 70 de euro.

Drumurile forestiere, la un pas de modernizare
Pentru că nici agricultura şi nici lucrul la pădure nu se fac prea bine atunci când localnicii sunt nevoiţi să răzbată prin noroaie, edilul a dorit să le creeze condiţii bune. „Am accesat şi câştigat un proiect pe Măsura 125B, ce are ca obiectiv modernizarea a 15 km de drumuri forestiere, valoarea lui ridicându-se la 1,5 milioane de euro. Urmează procedura de achiziţii. Am avut depus şi un proiect pentru drumurile agricole, pe Măsura 125A (un milion de euro), însă se pare că în cazul lui, nu am fost la fel de norocoşi. Munca la câmp nu e tocmai uşoară, iar când condiţiile sunt şi ele grele, e şi mai rău”, a mai menţionat Ştefoni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare