Comunitate

Primarul din Crişcior, despre temele abordate la Adunare ACoR

Magdalena Şerban

Săptămâna trecută, la Bucureşti a avut loc Sesiunea extraordinară a Adunării generale a Asociaţiei Comunelor din România (AcoR), în cadrul căreia s-au abordat mai multe subiecte de interes major, asupra cărora primarii au tras un semnal de alarmă.

“În primul rând, s-a întârziat foarte mult cu etapa a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), aşa că investiţiile accesate pe această axă vor suferi şi ele întârzieri. Organizarea licitaţiei, respectarea termenelor legale ce le includ şi pe cele aferente contestaţiilor, toate vor face imposibilă derularea şi finalizarea proiectelor în timp scurt. După cum se ştie, programul este structurat pe trei componente: modernizarea satului românesc, regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor, respectiv infrastructura la nivel judeţean. Proiectele vizate sunt diverse, de la infrastructură educaţională, la sănătate, mediu, domeniul sportiv, social-cultural şi turistic, administrativ şi de acces la căile de comunicaţie. Un alt aspect, care din punctul meu de vedere va deveni o mare problemă, este legat de legea salarizării ce declanşează o luptă de clasă în România. Majorările salariului minim pe economie, pe cale administrativă, lovesc în plin firmele private care au o marjă mică de profit, ajungându-se în situaţia în care acestea riscă să-şi închidă activitatea. Costurile salariale în mediul privat sunt o componentă cu o pondere importantă în cheltuielile firmei. Ştiu deja cazuri de societăţi care au anunţat fie închiderea activităţii din 1 ianuarie 2018, fie relocarea în alte ţări ”, arată primarul din Crişcior, Ovidiu Furdui (foto), vicepreşedinte al filialei judeţene a ACoR.
Acesta crede că majorarea salariului minim pe cale administrativă înseamnă, de fapt, o creştere mascată a veniturilor care vin la buget sub formă de taxe plătite de angajatori. Ca aceste entităţi economice care deja depun eforturi pentru a se menţine pe linia de plutire să poată să supravieţuiască, e obligatoriu ca statul să le sprijine prin acordarea de facilităţi fiscale, fiind puternic afectate de astfel de schimbări.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura