Primarul din Boşorod vrea infrastructură şi turism ardelenesc

Magdalena Şerban

Primarul comunei Boşorod, Ioan Grecu (foto), s-a pus serios pe accesat proiecte europene, pentru că numai aşa mai poate să mişte câte ceva la capitolul investiţii, banii de la bugetul local nefiind o bază prea solidă în concretizarea demersurilor propuse.

Drumurile intră în modernizare

Un prim exemplu de proiect este „Refacerea şi modernizarea drumurilor comunale Boşorod-Bobaia, Boşorod-Tîrsa, Boşorod-Ursici “câştigat  prin programul naţional de dezvoltare rurală, valoarea sa ridicându-se la un milion de euro. Vestea că este finanţabil a adus zâmbetul pe buzele edilului, nu de altceva, dar după multe drumuri şi birocraţie cât cuprinde, era cazul să mai vină şi o bucurie. “Drumurile reprezintă un necesar permanent al oricărei comunităţi. Inundaţiile şi trecerea vremii le-au degradat pe unele, iar altele trebuie pur şi simplu modernizate. Banii aceştia ne vor ajuta, pentru că altfel, ne era greu, chiar imposibil, să finanţăm totul din bugetul de la primărie. Mai avem câte ceva de pus la punct cu actele şi urmează ca execuţia să fie scoasă la licitaţie”, a subliniat Ioan Grecu.

„Zona trebuie promovată”

Când stai pe o mină de aur verde, ai vrea parcă să ştie şi alţii ce înseamnă acest lucru. La Boşorod, cum de altfel în toată zona, turismul ar putea aduce beneficii. Principalul este ca locurile să fie promovate cum trebuie. Pentru acest lucru, un proiect accesat pe Măsura 313 (200.000 de euro) ar fi de mare ajutor. Programul e deja scris şi depus, dar se aşteaptă încă un răspuns, nefiind gata procesul de evaluare. “Centrul vrem să-l înfiinţăm la Chitid şi este vorba de o construcţie nouă. Avem multe obiective turistice în jur – Cetatea Piatra Roşie, Sistemul de ziduri de la Cioclovina, Vârful Tafla, Fântâna cu leacuri de la Bobaia, Sistemul Carstic Ponorici, Peştera Cioclovina -, aşa că nu ne facem griji de punctaj”, a mai arătat primarul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare