<

Primarul din Beriu este mulţumit de gradul de colectare a impozitelor

25 octombrie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

„Noi nu avem probleme cu încasarea taxelor locale, nici din partea persoanelor fizice, nici a celor juridice”, a afirmat Emil Bâc (foto), primarul comunei Beriu.
Potrivit acestuia, asociaţiile sunt cu plăţile la zi, iar societăţile sunt cam la fel. Au fost trimise şi câteva somaţii, dar nu s-a ajuns la executare silită. “Cei care nu-şi plătesc amenzile de circulaţie sunt oile negre. Probabil că aşa cred că e bine să nu le achite sau nu ştiu de ce nu fac ce trebuie. Asta ne trage în jos la gradul de colectare. Îi somăm în scris, iar în cazul în care nici aşa nu se răzgândesc, lăsăm instanţa să le transforme acele amenzi în zile de muncă în folosul comunităţii sau să decidă ce se poate face. Lumea care e de bună credinţă plăteşte la timp, mai ales în primul trimestru din an, când beneficiază de reducere. Şi cei care uită sau sunt plecaţi reglează situaţia pe parcurs”, a declarat primarul Emil Bîc.
Acesta a mai spus că banii strânşi la buget din dările către stat sunt de aproximativ un milion de lei pe an, aici fiind incluse şi veniturile provenite pe urma păşunii comunale date în arendă sau a profitului generat de fondul forestier deţinut. “Avem arendate cam 1.800 de hectare de păşune, tariful practicat fiind de 298 de lei pe hectar. Plăţile sunt la zi. Aproape jumătate din încasările de la buget se bazează pe păşuni. Mai încasăm profit, în jur la 120.000 de lei pe an, pe urma celor 2.700 de hectare de pădure de la Ocolul Silvic Valea Orăştiei. Acesta este privat şi este constituit din patru unităţi administrativ-teritoriale. Pe lângă noi, se mai regăsesc în constituire municipiul Orăştie şi comunele Orăştioara de Sus şi Romos”, a adăugat primarul. (M. Şerban)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sarmizegetusa Regia se redeschide pentru vizitatori

Situl Sarmizegetusa Regia este pregătit să primească vizitatorii, începând de mâine, 27 octombrie 2017. Monumentul UNESCO a fost închis la...

A început construcţia primului Bloc ANL la Băcia

La Băcia a început construcţia primului Bloc ANL. Este vorba de un imobil cu 13 apartamente cu două camere.

Sportivii de la Clubul Sportiv CFR Simeria – mândria oraşului

Karatiştii de la Clubul Sportiv CFR Simeria au participat între 20 şi 22 octombrie la Campionatul Mondial pentru copii, Cupa...

Închide