Politica si administratie

Primarul din Aninoasa, achitat de Tribunalul Hunedoara

Carmen Cosman

Primarul din Aninoasa, Ilie Botgros (foto), a fost scos de sub urmărire penală de magistraţii Tribunalului Hunedoara în procesul intentat de una dintre firmele fostului prefect al judeţului, Aurelian Serafinceanu, respectiv Gerom Internaţional.

Proces pentru un teren
Războiul între cele două părţi a fost declanşat din cauza unui teren de 1.000 de metri pătraţi, situat pe marginea DN 66, pe care edilul susţine că firma în cauză, SC Gerom Internaţional, l-a ocupat abuziv.  Ilie Botgros spune că terenul situat pe strada Dănuţoni, a aparţinut dintotdeauna statului român şi se află în administrarea Primăriei Aninoasa. Aşa că, în 2006, edilii de aici au emis o hotărâre de Consiliu Local pentru concesionarea lui către Agenţia Naţională de Drumuri şi Poduri Naţionale, Filiala Timişoara, care urma să înfiinţeze aici un district teritorial. În acest fel, intrau şi bani la bugetul local şi se făceau şi 30-40 de angajări din rândul localnicilor. Numai că reprezentanţii Gerom Internaţional au pus ochii pe acelaşi teren şi l-au îngrădit. În plus, reprezentanţii firmei i-au făcut edilului plângere penală, după ce acesta a refuzat să emită certificatul de urbanism pentru terenul respectiv, din cauză că nu aveau actele necesare. Ilie Botgros a motivat că firma în cauză solicita certificat de urbanism în baza unei documentaţii de cadastru pentru intabulare, semnată de fostul primar al municipiului Petroşani, Schreter Carol, şi nu de Aninoasa, cum era normal.

Scos definitiv din cauză
Botgros a fost iniţial cercetat de procurori, care au dat rezoluţie de neînceperea urmăririi penale, iar reprezentanţii Gerom au făcut plângere împotriva rezoluţiei procurorului. Judecătoria Petroşani s-a pronunţat în favoarea primarului din Aninoasa, dar societatea comercială a făcut recurs la Tribunalul Hunedoara.
Potrivit sentinţei definitive pronunţate în dosarul 4387/278/2010, instanţa a „respins ca nefondat  recursul declarat de petenta SC Gerom Internaţional SA împotriva sentinţei penale nr. 406/2010 a Judecătoriei Petroşani, judeţul Hunedoara. Obligă pe recurenta – petentă să plătească statului suma de 60 lei cheltuieli judiciare în recurs”.
Între timp, la Petroşani continuă procesul pe care Primăria Aninoasa l-a intentat celor de la Gerom Internaţional, pentru tulburare de posesie. La ultimul termen de judecată, care a avut loc luni, instanţa a dispus efectuarea unei expertize tehnice, care va trebui depusă până în data de 13 decembrie. „O să merg cu martori, cu cetăţeni din zonă, să arăt că acesta este terenul statului român şi că a rămas în administrarea Consiliului Local Aninoasa”, a declarat primarul Ilie Botgros.
Pe de altă parte, reprezentanţii Gerom susţin că terenul este al lor, fiind atribuit societăţii, dinainte de privatizarea ei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura