Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu operatorul de salubrizare

21 iulie 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Astăzi are loc o şedinţă importantă la Consiliul Judeţean (CJ), unde se discută situaţia colectării gunoiului în Deva şi nu numai, după ce mai mulţi primari vor rezilierea contractelor cu operatorul de salubrizare. Florin Oancea (foto) este primul edil şef care cere oficial, prin adresă scrisă, o asemenea reziliere. Prin întâlnirea de la CJ se vrea găsirea unei soluţii la toate problemele legate de ridicarea gunoaielor.

”Stare de criză care se poate adânci”
”Ajunge! Răbdarea noastră, a devenilor, a luat sfârşit! Este evident: contractul de salubritate nu este respectat de firma Brai-Cata SRL.
Am încercat toate variantele posibile pentru a determina firma de salubrizare să-şi facă treaba. Am încercat să evit un conflict major, care să adâncească şi mai mult o stare de criză care îi afectează pe cetăţenii municipiului Deva. Am încercat prin discuţii amiabile, i-am rugat, i-am amendat, i-am somat, le-am dat un ultimatum, le-am dat şi al doilea ultimatum – şi ei tot nu-şi îndeplinesc obligaţiile. De aceea, în această dimineaţă, (n.r.-vineri, 19 iulie 2019) am cerut celor de la ADI Deşeuri rezilierea contractului de salubrizare cu firma Brai –Cata şi am informat şi Consiliul Judeţean Hunedoara despre decizia noastră”, a spus Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

”Nu are un program zilnic”
Decizia a fost luată pe fondul unor nemulţumiri mai vechi referitoare la modul de colectare şi transport al deşeurilor din municipiul Deva, ultimul termen acordat de primărie pentru rezolvarea deficienţelor fiind 15 iulie.
„Încă de la preluarea serviciului de salubritate de către operatorul Brai Cata s-au constatat numeroase deficienţe în ridicarea gunoiului în municipiul Deva, sesizate de cetăţeni şi constatate prin verificările pe teren ale funcţionarilor din Primăria municipiului Deva“, se arată în adresa Primăriei Deva către ADI Deşeuri Hunedoara. Autorităţile locale susţin că operatorul de salubritate nu are un program zilnic de ridicare a gunoiului, dotarea tehnică este deficitară şi inadecvată, iar platformele subterane de colectare a gunoiului, realizate de primărie pentru a menţine starea de curăţenie în oraş, nu au mai fost folosite, fiind sigilate de către firma în cauză.
Pentru neregulile constatate în timp, Primăria Deva a amendat de patru ori compania de salubritate, valoarea amenzilor ridicându-se la 41.300 de lei.

Adunarea Generală a Acţionarilor va decide
Contactat, Eduard Felciuc, directorul ADI Deşeuri Hunedoara, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că urmează să convoace Comitetul Director al ADI Deşeuri, care va trebui la rândul său să stabilească data la care se întruneşte AGA asociaţiei. Reamintim că AGA este formată din cele 70 de UAT-uri din judeţ, cele 69 de primării şi CJ. ”În AGA se votează dacă va fi reziliat contractul Primăriei Deva sau nu. Nu ştiu, însă, dacă este posibil să fie reziliat contractul pentru o primărie sau e nevoie ca întreaga zonă de operare să solicite rezilierea. Dacă va fi votată rezilierea, atunci până la organizarea unei noi licitaţii şi desemnarea operatorului, va opera o altă societate pentru ridicarea gunoaielor”, a declarat Eduard Felciuc, directorul ADI Deşeuri Hunedoara.
Solicitaţi să ne dea un punct de vedere referitor la această situaţie, reprezentanţii societăţii Brai Cata SRL ne-au declarat că totul se va lămuri astăzi, luni, 22 iulie, la şedinţa convocată la Consiliul Judeţean, unde vor fi prezenţi factorii de decizie de la companie.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Alexhd spune:

    Ce tampenie poate spune domnul Felciuc mai este si director adi .

  2. prof spune:

    Si ar trebui civilizati si cei care ridica gunoiul, pt.ca ne lovesc masinile,blocheaza drumul si fac tot felul de acte de golanie.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 22.07.2019

Cristian Bucur, adolescent din Lupeni Pentru că a fost găsit vinovat de comiterea a numeroase infracţiuni, de la furturi şi...

Bulina albă, 22.07.2019

Delia Băda, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva Pentru că a asigurat stocul de ser antiviperin în condiţiile în care...

Gura lumii, 22.07.2019

Afacere cu iz penal într-o urbe din sudul judeţului, după ce s-a descoperit că nişte băieţi deştepţi au încasat la...

Închide