Primarul Dan Bobouţanu le pregăteşte hunedorenilor un proiect extrem de atractiv: Fântână arteziană muzicală în faţa Casei de Cultură

30 martie 2017 | 3 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Ieri, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto), a anunţat care este cel mai important proiect pe care vrea să-l realizeze în acest an. Este vorba de transformarea zonei din faţa Casei de Cultură şi a bulevardului Corvin.

Esplanada din centru
„Este un concept arhitectural, esplanada din faţa Casei de Cultură, care continuă cu zona pietonală de pe Bulevardul Corvin. Este o idee veche, care s-a regăsit şi pe vremea primarului Remus Mariş. Chiar şi înainte de 1989 se vorbea despre un asemenea proiect. Însă, nu au fost bani şi nici nu s-a găsit un concept care să mulţumească pe toată lumea. Primarul Ovidiu Hada a fost cel care a dezvoltat puţin ideea. În acest moment, pot prezenta hunedorenilor întreg conceptul arhitectural, cu esplanada şi zona pietonală de la bulevardul Corvin”, a declarat ieri, în conferinţă de presă Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.
În faţa Casei de Cultură va fi construită o fântână muzicală cu un diametru de 18 metri. Jeturile de apă ale acesteia pot atinge 10 metri înălţime. Se vorbeşte de o tehnologie la standarde 2017. Iluminatul va fi cu tehnologie LED. Sunetele vor fi de o mare acurateţe. Cele trei fântâni arteziene vor costa peste cinci milioane de lei. Alte două milioane de lei înseamnă amenajarea zonei pietonale, iar platoul din faţa Casei de Cultură reprezintă o investiţie de circa 1,3 milioane de lei. Sumele necesare vor fi asigurate de la bugetul local al municipiului Hunedoara. Accesul maşinilor în viitoarea zonă pietonală va fi posibil doar pentru aprovizionarea localurilor şi magazinelor de acolo şi, normal, pentru ambulanţe şi autospecialele pompierilor în cazuri de urgenţă. Vor fi montaţi stâlpi retractabili, care se ridică atunci când sunt asemenea situaţii. Circulaţia rutieră în zonă se va face prin spatele Casei de Cultură, pe două sensuri.

Inspirat de succesul inginerului hunedorean Alin Epure
Primarul Dan Bobouţanu a afirmat că lucrările vor începe în vara acestui an şi speră să fie finalizate până la începutul anului viitor. E clar, zona respectivă va căpăta o notă deosebită, cetăţenii fiind atraşi în acel loc, odată cu darea în folosinţă de fântânii arteziene muzicale. Un model care la Deva are succes.
Primarul Hunedoarei  a discutat, înainte de a porni acest proiect, cu inginerul Alin Epure, originar din municipiul de pe Cerna, cel care a câştigat anul trecut premiul „Inginerul anului”, cu proiectul fântânii arteziene de la Opera din Dubai.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Vasi spune:

  Mai inteligentule,exista alte prioritati.nu ne trebuie inca tichie de margaritar.
  Poate ii dai si lucrarea asta tot la Harau!

 2. gicu spune:

  Dle primar ce bulina meritati pentru ca pastoriti administrarea a peste 200 de apartamente lăsate fără apa? Primăria este complice si partasa prin lipsa deimplicare de acum 5-6 ani.Ce relatii si pentru cine lucrează numita in functie de primărie ,adm.de la Asoc.Cerna.Incep sa regret ca v-am votat.de mai multi ani admin.Cerna functioneaza fără comitet.Administratoarae anchetata,repusa in drepturi prin relatiile pe care le are,protejata pentru ca lucra corect si a ajuns la peste 240.000lei la apa din 2012,laAnaf,Salub…Ati lasat-o sa-si faca de cap iar acum cetatenii sa meargă in instanta..rusinee.Multi au taxele la zi-ce vina au.?Cine a tinut si tine in brate administratoarea.Complice si partas-Primăria Hd.+Apaprod+organele de anchta….

 3. Torpilă spune:

  Măi nea Bobouțane când aveți de gînd sa reparați micro 5 partea dintre Traian si Dacia că e dezastru de 13ani vinacasă in vacanța din Spania și cartierul acesta e dezastru Au trecut 26de ani si nu ați mișcat nimic O să spuneti de ceilalti primari dar psd a fost prezent in mai toate guvernările Cînd au lipsit ei din parlament?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Dosarul pedofilului din Deva nu va fi rejudecat

Ieri, Tribunalul Hunedoara i-a respins deveanului Cristian Ciobanu cererea de revizuire a dosarului în care a fost condamnat la şapte...

Oprişa îi ia locul lui Bejinariu în Consiliul Judeţean

Astăzi, aleşii judeţeni constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier judeţean a lui Valeriu...

Hoţ din locuinţe din Băcia, prins de poliţişti

Un tânăr de numai 18 ani din Băcia a fost pus sub control judiciar şi va fi cercetat penal pentru...

Închide