Primarul Dan Bobouţanu a dat lovitura!

Sorina Popa

Victorie importantă pentru primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto). Agenţia Naţională a Achiziţiilor Publice (ANAP) a validat, în sfârşit, strategia privind contractarea serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor aferente obiectivului de investiţie „Restaurarea şi Valorificarea Durabilă a Patrimoniului Cultural Castelul Corvinilor – Municipiul Hunedoara, jud. Hunedoara”.
Problema cu acest proiect a fost că ANAP nu a acceptat, până acum, mai multe condiţii puse de municipalitate celor care vor să realizeze lucrările la castel. Este vorba, totuşi, de Castelul Corvinilor! Ieri, Primăria Hunedoara a primit undă verde din partea Agenţiei Naţionale a Achiziţiilor Publice şi firmele interesate pot să-şi descarce de pe SEAP documentaţia de achiziţie.
„După nenumărate respingeri, din partea ANAP, a acestei strategii de contractare, din cauza sintagmei solicitate de noi, experienţa similară şi criteriul de atribuire calitate-preţ, putem declara la această oră că punctul nostru de vedere a fost acceptat de ANAP. Astfel, firmele care doresc să participe la licitaţia privind serviciile de proiectare şi execuţie trebuie să îndeplinească criteriul cel mai bun raport calitate-preţ şi experienţa similară în lucrări de restaurare şi consolidare de monumente istorice clasa A”, a declarat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.
În ianuarie 2018 va avea loc deschiderea ofertelor şi analizarea lor de o comisie de evaluare. „Semnarea contractului privind serviciile de proiectare şi execuţie a lucrărilor aferente la castel se estimează a fi undeva în primăvara anului 2018”, a afirmat Dan Bobouţanu.
Primăria municipiului Hunedoara a semnat cu Agenţia de Dezvoltare Regională Vest, în luna mai 2017, contractul de finanţare privind restaurarea Castelului Corvinilor. Valoarea proiectului este de aproximativ cinci milioane de euro şi are o durată de implementare de 28 de luni.

5 comentarii la „Primarul Dan Bobouţanu a dat lovitura!

 • 29 noiembrie 2017 la 7:23
  Permalink

  Pai d na Popa Sorina,parca ati mai scris de vreo două ori pe acest subiect…Lipsa inspirație?trebuie lăudat primarul sa se mai estompeze corul de înjurături din oraș?

 • 29 noiembrie 2017 la 12:10
  Permalink

  Pai parca numai acum cativa ani a fost restaurat. Deja trebuie restaurat iar???

 • 29 noiembrie 2017 la 23:43
  Permalink

  Siiiiii,care cucu meu e marea lovitura?”??!?!?!?BAAAA;V-A STRICAT pupatu-n Guru la cap?!?!?

 • 29 noiembrie 2017 la 23:46
  Permalink

  Marele sticlar este inconjurat de Multi cu buze dulci si limbi calde…..Care-i marea lovitura,slugareilor??!?!?Marea lovitura este cand ;produce;4000 LOCURI DE MUNCA,nu cacatele….

 • 30 noiembrie 2017 la 13:08
  Permalink

  ok ! mai fraților am tot scris Cînd aveți de gând să restaurați si cartierul micro 5 (partea dintre Bul Dacia si bul Traian ) că din timpul lu.ceșcă nu.sa mai.făcut nimic str zambilelor arată ca după.război.exact ca in Dakkar capitala Senegalului Am un coleg de culoare din Dakkar și zic hai să intru pe street wievs M-am speriat nu-i nici o diferență intre Dakkar si micro 5 Hunedoara Adeu.din Bcn.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Recital de colinde la Hărău

Comuna Hărău începe să intre în atmosfera de sărbătoare, în 15 decembrie urmând să fie gazda unui spectacol deosebit, susţinut...

Proiectul „Ziua Ştafetei – acum decid eu” a ajuns la a treia ediţie

Poliţia municipiului Orăştie a primit vizita unor elevi ai clasei a VIII-a din Şcoala Gimnaziala „Dr. Aurel Vlad” din Orăştie,

CARP Speranţa Hunedoara, în febra acţiunilor dedicate sărbătorilor din decembrie

Fie că sărbătoresc istoria neamului românesc, bucură comunitatea cu concerte de colinde sau merg în pelerinaje, membrii CARP Speranţa Hunedoara...

Închide