ActualitateFlash

Primarul Bradului a intrat în greva foamei

Sorina Popa

Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu (foto), a intrat, ieri, în greva foamei, după ce locuitorii municipiului nu au primit căldură în case. Cazacu este decis să nu renunţe la protest, decât atunci când va fi aprobată o hotărâre de guvern prin care să se aloce banii pentru combustibilul necesar funcţionării centralei care asigură agentul termic pentru locuinţele brădenilor. Primarul se află de ieri în concediu de odihnă, atribuţiile sale fiind preluate de către viceprimar.

„Vreau să salvez comunitatea”
„S-au alocat bani pentru combustibilul necesar producerii agentului termic la 11 primării din ţară, însă Bradul nu se află pe această listă. Am tot aşteptat să ne dea guvernul sumele care să asigure furnizarea căldurii în casele brădenilor, dar degeaba. Aşa că, o situaţie gravă, ca aceasta, necesită măsuri extreme. De aceea, am decis să protestez, declarând greva foamei. Este ruşinos pentru guvern că un primar este nevoit să recurgă la o asemenea măsură. Prin protestul meu, vreau să salvez comunitatea pe care o conduc”, a declarat edilul şef al municipiului Brad.
Florin Cazacu susţine că de vină pentru faptul că nu a reuşit să primească bani de la guvern pentru achiziţionarea combustibilului necesar producerii agentului termic este culoarea sa politică. „Nu trebuie să sufere oamenii, pentru că eu sunt membru PSD. Bradul are nevoie de aproximativ şase milioane de lei ca să treacă iarna şi ca oamenii să aibă căldură în apartamente. De luni de zile, am făcut demersuri peste tot, dar nu s-a rezolvat nimic”, a adăugat Cazacu.
În prezent, peste 17.000 de brădeni stau în frig în case, temperatura dinăuntru nedepăşind 12 grade Celsius. Locuitorii municipiului care îşi permit folosesc reşouri, însă costul energiei electrice consumate este extrem de mare.

„Bradul a primit mulţi bani pentru termoficare”
Referitor la acţiunea primarului municipiului Brad, prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi, precizează, într-un comunicat de presă, următoarele:
„Între anii 2006-2010, municipiul Brad a beneficiat de sume alocate de la bugetul de stat pentru cheltuielile curente şi de capital, în special pentru susţinerea sistemului de alimentare cu energie termică în cuantum de 15.862.000 de lei. De asemenea, de la bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor, în perioada 2008-2011, s-a alocat suma de 4.963.000 de lei, pentru compensarea creşterilor neprevizionate ale preţurilor combustibililor utilizaţi pentru producerea energiei termice în municipiul Brad. Tot din bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Bradului a beneficiat, în aceeaşi perioadă, de suma de 30.600.000 de lei, pentru realizarea programului «Termoficare 2006-2015, căldură şi confort». În total, în perioada anilor 2006-2011, municipalitatea din Brad a obţinut de la bugetul de stat, 23.885.000 de lei pentru susţinerea sistemului centralizat de energie termică. Cu toate că dificultăţile în alimentarea centralizată cu energie termică a municipiului Brad persistă de ani de zile, administraţia publică nu a găsit soluţiile necesare eficientizării centralei termice şi a sistemului de distribuţie a energiei termice.
Instituţia Prefectului a susţinut întotdeauna administraţia publică din Brad. Chiar şi ieri, la solicitarea Primăriei Brad, care ne sesiza faptul că la semnarea contractului dintre administraţia publică şi un furnizor de păcură a intervenit o problemă importantă, am venit în sprijinul administraţiei publice locale, oferind operativ răspunsul necesar clarificării situaţiei apărute”.

7 comentarii la „Primarul Bradului a intrat în greva foamei

 • Decat sa intre populist ,in greva foamei, mai bine sa-si aduca aminte ca, in 2004 cand era doar consilier local(P.R.M.), s-a opus din rasputeri initiativei unor oameni cu cap si gandire pragmatica,care sprijiniti de ministrul de finante de la acea vreme-dl.M.TANASESCU, puteau aduce finantare (B.M.) si/sau B.E.R.D. , pt.ca pe o alta locatie-Mesteacan sau Peste Luncoi, sa construiasca o centrala noua si bonus sa aduca si gazul metan bradenilor.
  Dar acest primar de 2 bani, a insistat sa se reabiliteze dinozaurulul de centrala de la Gura-Barza, pe motive de istorie, traditie,bla,bla, bla….

 • trebuie apreciat pentru acest curaj ,altii nu au ce manca si cauta prin gunoaie sa manance si el refuza mancarea ,o face pentru un gest nobil de a ajuta cetatenii ,sa speram ca se va aproba revendicarea .

 • Populism ieftin ,de ce nu ai facut centrale de cartier pe rumegus ,ai cheluit o gramada de bani pentru renovare la GURA-BARZA,ca acolo au lucrat firme prietene ,de ce nu ai luat bani europeni ,vi acum cu vrajeala asta electorala, sa nu crezi ca daca esti de la USL te mai votam ,chiar de ce nu i-ti da colegul tau de alianta MIRCEA MOLOT,bani de la consiliul judedean ,sau el stie numai sa fure bani pentru a isi spori oile si vilele

 • Este „extraordinar” acest om !!! Va dati seama :„Vreau să salvez comunitatea” !!!! Ce scop maret are in viata ???
  Domnule draga !!!
  Cel mai simplu ar fi sa salvati comunitatea, sa va dati demisia si sa lasati altii mai „inteligenti” sa salveze Bradul. Dar se vor salva ei locuitorii din Brad alegind „omul potrivit” dupa ce atitia ani i-ati tot salvat !!!
  Si apoi pacat de concediul de odihna. Sau poate a descoperit dl Cazacu o noua metoda de a tine post, in postul craciunului ??

 • exact ca si in fabula greierele si furnica toata vara am cintat si am jucat bani multi noi am tocat iar cind iarna a venit noi pe loc ne-am amintit ca ,guvernul(furnica)este vinovat de ce noi ani la rind nu am luat nici o masura ca sa avem si noi caldura .Mi se pare normal doar noi suntem sociali banii noi ii cheltuim pe spectacole,vile si masini

 • un pesedist mai putin.
  de cati ani este dansul primar? de ce nu a rezolvat problema pana acum?
  a donat ca si ceilalti primarii din Romania banii la partid, indiferent de culoarea politica
  asta e, sa gaseasca dansul solutii, sa nu mai ceara banii, caci daca era un primar bun rezolva problema in anii ce au trecut, dar ce sa i faci este doar un fost miner
  daca nu poate sau nu vrea, sa demisioneze

 • Valea Jiului va intra cat de repede intr-o greva spontana de mare dimensiune,speram ca toata tara sa sara femei cu copii mici in brate,fortele de ordine nu vor lovi in copii mici ca atunci este bai mare fratilor,unitate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura