Primarul Arion apare în stenogramele din dosarul Blejnar

Sorina Popa

Scandalul în care este implicat fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, ia amploare, noi stenograme apărând în acest sens. Democrat liberalii Mircea Toader, Viorel Arion (foto) şi Mihaela Popa i-au cerut ajutorul lui Blejnar pentru numirea propriilor oameni în vămi, potrivit stenogramelor publicate pe site-ul Antena3.
Cu Toader, Sorin Blejnar discută numirea unui apropiat de la Galaţi într-o funcţie din vamă, iar cu Arion, scoaterea la concurs a unor posturi, bineînţeles, în acelaşi scop. Mihaela Popa, fost senator PDL, dă indicaţii în ceea ce priveşte numirile de la Finanţe şi cere imperativ să nu se facă mutări fără acordul acesteia. Mai ales la Finanţe, unde controlul în 2010, susţinea parlamentarul, îl deţinea PSD şi PNL. Ulterior, senatorul a trecut în tabăra acestora.
Iată convorbirea dintre Viorel Arion, deputat PDL, şi Sorin Blejnar:
Viorel Arion: Păi, ştiţi că am fost pe la dumneavoastră şi vă rugasem de postul ăla pentru vamă. / Sorin Blejnar: Da, nu am apucat să vorbesc cu ministrul. Vreau să vorbesc şi cu el, şi cu premierul azi./ Viorel Arion: Astăzi vorbiţi?/ Sorin Blejnar: Aşa vreau! M-am cerut la premier!/
A doua zi, Blejnar îl anunţă pe demnitar că a rezolvat problema. Sorin Blejnar: Am vorbit cu ministrul meu, ne pregătim în principiu./ Viorel Arion: Şi de vamă vroiam să întreb!/ Sorin Blejnar: De vamă, de vamă!/ Viorel Arion: Le scoateţi la concurs?/ Sorin Blejnar: Da, o să le scoatem la concurs, trebuie să.. mai facem un memorandum pentru premier.
Actualul primar al municipiului Hunedoara, Viorel Arion, nu a putut fi contactat, dar potrivit unei publicaţii online, el a declarat că nu-şi aminteşte despre convorbirea respectivă, cu Sorin Blejnar.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Alarmă falsă cu privire la un suicid

Alarmă falsă, ieri, într-un cartier din Hunedoara, unde pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea unei femei blocată în...

S-a spânzurat, de frică să nu rămână pe drumuri

Un tânăr de 28 de ani s-a spânzurat, pentru că era sigur că-şi va pierde locuinţa dată de primărie şi...

Căpăţâni de berbec, împrăştiate în nordul Petroşaniului

Familiile din zona de nord a municipiului Petroşani au rămas şocate, după ce, ieri dimineaţă, când au mers cu copiii...

Închide