FlashPolitica si administratie

Primãriile din judeţ au primit bani pentru proiectele de dezvoltare localã

05-vetuta-stanescu-49194d  Oana Mihnea

Consiliul Judeţean a aprobat ieri repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare, pentru proiectele de dezvoltare locală sau de infrastructură. Suma totală prevăzută este de 4.344.000 lei.

Deşi primăriile au cerut fonduri mai consistente, conducerea Consiliului Judeţean a decis repartizarea acestei sume în funcţie de documentele primite de la administraţiile locale, după o analiză amănunţită. „Consiliul Judeţean a solicitat primăriilor să prezinte documente pentru a vedea dacă au arierate sau nu şi programele de dezvoltare propuse. După ce s-au făcut verificările necesare, s-a constatat că nici o primărie de la noi din judeţ nu are arierate şi atunci ne-am concentrat pe proiectele de investiţii. Cerinţele au fost foarte mari, însă noi am încercat să facem o repartizare echilibrată“, a declarat Vetuţa Stănescu (foto), vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.
Prin urmare, doar la două municipii, din cele şapte existente în judeţ, li s-au alocat bani. Este vorba de 1.300.000 lei, din care municipiul Petroşani a primit 1.200.000 lei şi Deva 100.000 de lei. De asemenea, numai trei oraşe au beneficiat de bani din sumele defalcate din TVA: Călan – 200.000 de lei, Geoagiu -100.000 de lei şi Uricani – 200.000 de lei. În ce priveşte comunele, doar 21 dintre acestea au avut parte de bani. Acestora li s-au repartizat în total 2.544.000 lei, cele mai mari sume, mai exact câte 250.000 de lei, primindu-le comunele Crişcior, Pui şi Şoimuş, iar cele mai mici Brănişca şi Zam, cărora le-au fost alocate câte 50.000 de lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura