Primarii din Vale, solicitaţi să facă proiecte pentru nevoile zonei

26 ianuarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Primăriile din Valea Jiului sunt aşteptate să elaboreze, în scurt timp, un plan cu ne­voile de dezvoltare locală ce ar putea bene­fi­cia de fonduri europene prin ”Mecanismul pentru o tranziţie justă”, care sprijină diver­si­fi­carea şi reconversia economică a unor zone cum este cea din sudul judeţului Hu­ne­doara, axată mai mult pe exploatarea căr­bu­nelui.
În acest sens, primarii din Valea Jiului s-au întâlnit ieri cu conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara pentru a identifica proiectele care ar putea fi finanţate prin mecanismul de tranziţie justă, a informat instituţia administrativă de interes judeţean.
„Am vrut să am această discuţie cu colegii primari pentru a valorifica acest context fa­vorabil generat de mecanismul de tranziţie justă. Este un pas foarte important pentru că aşa judeţul Hunedoara va transmite în ter­men scurt documentele pen­tru a obţine fon­du­rile alocate de Co­misia Europeană”, a de­cla­rat Lauren­ţiu Nistor (medalion), pre­şe­dintele Con­si­liu­lui Judeţean Hun­e­doara.
Concret, adminis­tra­ţi­i­le locale din Va­lea Jiului, urmează să creioneze, într-un termen scurt, nevoile în plan local care pot face obiec­tul unor proiecte care vizează dezvol­ta­rea regiunii.
În plus, săptămâna viitoare va avea loc o nouă întâlnire cu edilii din Valea Jiului pentru a corela proiectele care sunt finanţate prin diverse programe.
Comisia Europeană a înfiinţat un “Me­ca­nism de Tranziţie Justă”, care include un “Fond pentru Tranziţia Justă”, ce se va con­centra asupra regiunilor şi sectoarelor eco­no­mice cele mai afectate de tranziţie. Fondul va sprijini diversificarea şi reconversia econo­mi­că a teritoriilor în cauză. (S.Blada, Agerpres).

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Parcare nouă la telegondola de la Straja

În acest an, Consiliul Judeţean Hunedoara va demara proiectul de amenajare a parcării de la baza telegondolei din Staţiunea Straja....

Prefectul vrea mai multe clase tehnice pentru învăţământul dual

Adriana Năstase Prefectul de Hunedoara vrea mai multe clase pentru învăţământul dual, iar pentru aceasta, ieri s-a întâlnit cu reprezentanţii...

Sorin Marica: Nu plec din Pro România

Sorina Popa Ieri, s-a reunit Biroul Executiv al Pro România pentru a discuta raportul Grupului de lucru privind fuziunea cu...

Închide