Primãria Petroşani a demarat licitaţia pentru creditul bancar

1 februarie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Carmen Cosman

Primăria municipiului Petroşani a declanşat procedura de licitaţie pentru accesarea creditului bancar pe care intenţionează să-l contracteze. Băncile interesate mai au încă timp să-şi depună ofertele.

“Suntem în acest moment în plină procedură de licitaţie, pentru contractarea acelui credit şi toate informaţiile legate de acest lucru se află afişate în sistemul SEAP”, a declarat Claudiu Cornea, viceprimarul municipiului Petroşani.

Primăria Petroşani vrea să acceseze creditul în valoare de 14,5 milioane de lei de la o bancă stabilită prin licitaţie, cu o perioadă de rambursare de minimum 15 ani şi maximum 20 de ani. Suma împrumutată urmează să fie utilizată pentru diferite lucrări de investiţii, cum ar fi reabilitarea străzii Aviatorilor, reabilitarea străzii Independenţei (din cartierul Aeroport) sau pentru contribuţia administraţiei publice la programele cu finanţare europeană aflate în derulare.

Conform administraţiei publice locale, banii sunt necesari pentru asigurarea părţii de cofinanţare a proiectelor cu finanţare europeană, respectiv contribuţia de doi la sută pe care trebuie să o pună consiliul local, şi TVA-ul care trebuie plătit pentru lucrările executate, care ulterior, se recuperează. Valoarea totală a proiectelor vizate este de 8,3 milioane de euro.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Mureşul, tot fără antrenor

Tehnicianul demisionar al Mureşului Deva, Gică Barbu (foto), nu s-a alăturat încă echipei de la poalele cetăţii, în ciuda informaţiilor...

Amendat din greşeală sau abuz al poliţistului?

Un bărbat din municipiul Petroşani a primit o amendă de la un poliţist, pentru că ar fi tulburat liniştea vecinilor,...

Poliţiştii, pe urmele unor posibili hoţi

Dacă zilele trecute, poliţiştii deveni şi-au testat condiţia fizică alergând după un suspect, de data aceasta, a venit rândul celor...

Închide