FlashPolitica si administratie

Primãria nu iartã pe nimeni

 

01 Primaria DEVA

Nicolle Ebner

Peste 200 de societăţi comerciale din Deva au conturile blocate şi bunurile puse sub sechestru de către primărie, ca urmare a datoriilor acumulate la bugetul local. 

 Sute de agenţi economici, executaţi silit
Carla Popa, şeful Serviciului de Taxe şi Impozite al Primăriei Deva, spune că s-a început procedura de executare silită a celor 200 de agenţi economici, care, din 2008, nu au mai achitat nici o taxă sau impozit la bugetul local. „Avem de recuperat 3,5 milioane de lei, iar pentru asta, am pus poprire pe conturi şi sechestre asiguratorii pe bunurile societăţilor, care nu şi-au achitat taxele şi impozitele aferente proprietăţilor pe care le deţin”, a declarat Carla Popa. Nici persoanele fizice nu au fost iertate, în special, cele cu datorii foarte mari. Serviciul de Taxe şi Impozite al Primăriei Deva a pus sechestre asiguratorii pe apartamentele a 20 de persoane fizice şi popriri de salarii şi pensii, pentru un număr similar de persoane cu domiciliul în Deva.

Mii de somaţii pentru recuperarea restanţelor
Practica nu este nouă. La începutul acestui an, Serviciul de Taxe şi Impozite al Primăriei Deva a fost nevoit să trimită în jur de 8.000 de somaţii persoanelor fizice şi juridice, care nu şi-au achitat dările către bugetul local în 2008. Majoritatea celor somaţi şi-au plătit datoriile, înainte de a le fi sechestrate bunurile. Potrivit şefului Serviciului de Taxe şi Impozite al Primăriei Deva, în medie, 15 la sută dintre locuitorii şi agenţii economici din Deva sunt restanţieri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura