Primăria Municipiului Deva şi şcolile din oraş, împreună pentru un mediu mai curat

9 mai 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Liceul Tehnologic „Transilvania“ Deva a fost ieri, 9 mai, gazda evenimentului educaţional şi cultural „Climate Action Day“. Acesta face parte dintr-un proiect mai amplu care are ca scop economisirea de energie şi protecţia climatică.
Evenimentul desfăşurat sub sloganul „Acţionăm împreună pentru un mediu mai curat“ a implicat elevi din învăţământul primar, gimnazial şi liceal de la Liceul Tehnologic Transilvania, dar şi de la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă“ Deva.
În cadrul proiectului au fost desfăşurate o serie de activităţi:
– expoziţie de machete, obiecte şi produse din materiale reciclabile de utilitate practică sau decorativă;
– activităţi interactive: jocuri şi concurs pe teme de mediu;
– expoziţie desene/pictură realizate de elevi, care transmit mesaje despre necesitatea protecţiei mediului şi dezvoltare durabilă.
La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţi de la o şcoală gimnazială din Halle (Germania) care au participat la final la o dezbatere pe teme de mediu. S-a discutat în principal despre schimbările climatice care reprezintă o problemă majoră mai ales pentru generaţiile viitoare. Din acest motiv, tinerii trebuie să fie bine informaţi despre consecinţe, dar şi despre cum se pot implica în acţiuni care vizează un mediu mai sănătos şi mai curat.
Primăria Municipiului Deva este partener în acest proiect care are ca scop informarea şi educarea tinerelor generaţii în spiritul protejării mediului înconjurător. (D.G.)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sistare căldură şi apă caldă centralizată în Deva

Conducerea Termocentralei Mintia comunică faptul că din cauza unei avarii la reţeaua de agent termic primar va sista furnizarea încălzirii...

Bulina neagră, 10.05.2019

Beniamin Paraschiv, tânăr din Petrila Pentru că a fost condamnat la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare,...

Bulina albă, 10.05.2019

Liliana Ţolaş, managerul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva Pentru numeroasele manifestări ştiinţifice şi culturale organizate de instituţia pe care...

Închide