Primãria Lupeni, datoare vândutã la Salvital

Anamaria Nedelcoff

Aproape 600.000 de lei are de încasat Asociaţia „Salvital” de la Primăria Lupeni. Reprezentanţii asociaţiei spun însă că şi-au pierdut speranţa de a mai vedea vreodată aceşti bani, întrucât de aproape cinci ani, edilii lupeneni nu au achitat nici un leu. Livia Oros, consilierul juridic al „Salvital”, precizează că datoriile Lupeniului afectează toată activitatea asociaţiei, începând cu faptul că salariile s-au păstrat la nivelul din 2008.      
„Este imensă suma pe care Primăria Lupeni ne-o datorează. Are de dat 144.880 lei la leasing, cotizaţia nu e plătită din 2007 – 24.000 de lei, iar salariile nu sunt achitate din 2008, pentru cinci paramedici, suma ridicându-se la 415.841 lei. Pe paramedicii respectivi îi plătim noi, însă suntem în imposibilitatea de a creşte salariile sau de a acorda vreo primă. S-a rămas la acelaşi nivel din 2008, de 900 de lei”, a declarat Livia Oros. Ea mai precizează că, în momentul de faţă, Asociaţia nu dispune de sumele necesare pentru a acţiona în judecată Primăria Lupeni, întrucât taxa de timbru este foarte mare. ”Iniţial, i-am dat în judecată pe procedura somaţiei de plată şi am pierdut, acea variantă a fost cea mai ieftină pentru noi. Trebuia să-i dăm pe dreptul comun, dar taxa de timbru reprezintă 10 la sută din valoarea sumei şi este imensă pentru noi, nu ne permitem s-o achităm. Chiar dacă îi trimitem primarului din Lupeni adrese lunar, municipalitatea nu ne-a plătit nimic”, mai spune Livia Oros. Cu toate acestea, paramedicii din Vulcan şi Uricani merg la intervenţii în Lupeni, mai ales în Straja, pe timp de iarnă, când au chiar şi patru cazuri într-o singură zi.
Primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă, se apără, spunând că nu are bani, chiar dacă este conştient de importanţa unui serviciu SMURD în localitatea pe care o conduce. „Acestea sunt posibilităţile în momentul de faţă. Nu pot plăti nimic, pentru că nu am bani. Eu conştientizez cât de importantă este activitatea paramedicilor pentru noi, dar nu am de unde. Nu este rea voinţă, ci pur şi simplu, nu pot”, a declarat Resmeriţă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Excursii şi sport pentru minte la CARP Deva

Conducerea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Deva (CARP) nu se rezumă în a oferi membrilor instituţiei doar tratamente...

Gligor: PDL are obligaţia sã coaguleze forţele de dreapta

PDL pregăteşte o nouă strategie, care să schimbe imaginea partidului în ochii alegătorilor.

Număr record de nunţi, după Postul Sfintei Marii

Reprezentanţii Primăriei Deva vor avea de oficiat un număr record de căsătorii programate pentru perioada imediat următoare. După ce au...

Închide