Primãria Hunedoara se împrumutã de la Finanþe

2 iulie 2010 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Primăria municipiului Hunedoara este prima administraţie locală din judeţ, care a anunţat oficial, că lucrează deja la întocmirea documentaţiei necesare obţinerii unui împrumut cu dobândă avantajoasă, de la Ministerul Finanţelor Publice, pentru achitarea restanţelor către furnizori.

Facturi neachitate de milioane de lei

La nici două săptămâni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Ordonanţa de Urgenţă nr. 51/2010, privind reglementarea unor măsuri pentru reducerea unor arierate din economie, începe să aibă efecte. „Suntem în faza de întocmire a documentaţiei, pentru a împrumuta suma de nouă milioane de lei. Şase milioane reprezintă lucrări efectuate pentru extinderea şi modernizarea sistemului de iluminat public, iar două milioane de lei reprezintă valoarea serviciilor de care am beneficiat, dar pe care nu le-am putut plăti, din cauza lipsei de fonduri la bugetul local”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada (foto).

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) acordă administraţiilor locale împrumuturi cu o dobândă de 6,25 la sută şi cu termen de rambursare de maximum cinci ani, pentru achitarea restanţelor faţă de furnizorii de bunuri, servicii şi lucrări, inclusiv faţă de operatorii economici, care prestează serviciul public de producere, transport şi distribuţie a energiei termice, potrivit unui nou act normativ. Administraţiile locale beneficiază şi de o perioadă de graţie de un an. (N. Ebner)

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. mitru spune:

  Domnule Hada !

  Indatorati cetatenii Hunedoarei ca doar ma aveti putin si se incheie mandatul,dupa D-voastra Potopul doar plateste prostimea .
  Daca nu ati facut nimic pentru Hunedoara ati reusit cu ajutorul banilor si al lui Dumnezeu sa faceti o Facultate ca in tara fagaduitelor nu ati reust sa absolviti o amarata scoala ecumenica.
  Veti fi un viitor Pstor cu mai multa trecere la Dumnezeu cu Facultatea de dat cu Dreptul in stangul

 2. Theo spune:

  Taceti ca voi va gasiti , mereu , si , mereu , indivizi din astia pe care sa-i votati primari in Hunedoara .Va place sa fiti mintiti , umiliti cu o plasa o sepcuta s-o galeata , acolo , daca mai curge s-o berica si pica un mititel , gata . ala-i al mai bun . Si p-‘orma va vaitati . Aveti ce meritati , sa traiti bine cum votati

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii

Se pare că majoritatea dintre salariaţii de la stat încă n-au învăţat ce înseamnă economia de piaţă şi nu înţeleg...

Banca Mondială a dat, Guvernul a uitat

Ecologizarea perimetrului minier de la Aninoasa a fost stopată după ce Guvernul nu şi-a mai alocat partea de finanţare a...

Tatăl violator a ajuns în instanţă

Bărbatul de 41 de ani, din localitatea Vulcan, care, la începutul lunii mai, şi-a bătut crunt fiica de 14 ani,...

Închide