Primăria Hunedoara pune în funcţiune propria „maşinărie” de curăţenie în oraş

21 februarie 2018 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate

 

Natalia Bumbac

Consiliul local (CL) al municipiului Hunedoara se întruneşte astăzi, 22 februarie, în şedinţă extraordinară, având pe ordinea de zi mai multe proiecte de hotărâre privind preluarea şi gestionarea serviciilor de curăţenie din localitate în regie proprie. Activităţile vor fi prestate prin firma Salubprest Hunedoara SRL înfiinţată în 2015, în subordinea consiliului local.
Aşadar, pe lângă activităţile desfăşurate până acum de colectare a deşeurilor, Salubprest se va mai ocupa de măturatul, spălatul şi întreţinerea căilor publice, curăţarea şi transportul zăpezii, menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ. Totodată, se va ocupa de colectarea şi transportul deşeurilor provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară şi/sau exterioară, de întreţinerea spaţiilor verzi ş.a. Aceste servicii au fost asigurate până acum de un operator privat, cu care administraţia publică a avut un contract de concesiune, act care va expira în câteva zile. În toamna anului trecut, consilierii locali ai Hunedoarei au votat şi au aprobat ca aceste servicii să se întoarcă la autoritatea locală, odată cu expirarea contractului de concesiune menţionat.
Proiectele supuse aprobării în CL Hunedoara prevăd în amănunt sarcinile de îndeplinit pentru Salubprest, indicatorii de performanţă, precum şi noua zestre care îi parvine odată cu extinderea activităţilor. Totodată, au fost prevăzute grafice cu frecvenţa acţiunilor de curăţenie, pe fiecare stradă în parte. „Pentru menţinerea într-o permanentă stare de curăţenie, a căilor publice aflate în aria administrativ-teritorială a municipiului Hunedoara, propunem o frecvenţă a operaţiunilor de măturare: bulevarde – 1 trecere pe zi, străzi principale – 1 trecere la două zile, străzi secundare – două treceri la trei zile, zone aglomerate – două treceri pe zi”, se arată în studiul de oportunitate. Tot aici se propune o anumită frecvenţă pentru spălarea căilor rutiere sau răzuirea rigolelor. Odată aprobate aceste proiecte de hotărâre, firma îşi va intra în drepturi, începerea exercitării serviciilor de curăţenie fiind programată pentru 1 martie a.c.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ionică spune:

  Bravo.dar la proserv ce rămâne?
  Închiriere de mașini?
  Taiere pomi?
  Taiere iarba?
  Ceva îi da primarul nostru!

 2. Sluga spune:

  Are salar din parlament

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Apa Serv Valea Jiului demarează o campanie pentru promovarea facilităţilor oferite populaţiei

Operatorul de apă şi canal din Valea Jiului urmăreşte să crească numărul abonaţilor care-şi achită facturile prin instrumentele electronice de...

Marius Surgent, deputat ALDE de Hunedoara, declară: Se impun criterii noi pentru acordarea de ajutoare sociale

Printr-o iniţiativă legislativă propusă de cinci parlamentari ALDE, unul dintre semnatari fiind şi deputatul Marius Surgent (foto), se doreşte stabilirea...

Prinsă la furat de cărbune

O femeie de 53 de ani, din Aninoasa, este cercetată penal pentru tentativă de furt, după ce a fost prinsă...

Închide