Primăria Hunedoara investeşte în sănătate şi învăţământ

4 noiembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

05 arion viorel  clhd (2)Natalia Bumbac

Primăria municipiului Hunedoara a semnat ieri contractele de finanţare pentru două proiecte care vor fi derulate din fonduri europene acordate prin Programul Operaţional Regional. Cele două proiecte vizează reabilitarea Colegiului Economic „Emanuil Gojdu” şi Policlinica Spitalului Municipal „Alexandru Simionescu” şi au o valoare totală de 3,32 milioane euro, din care 2,12 milioane euro reprezintă finanţare nerambursabilă.
„Au fost semnate contractele de finanţare pentru două proiecte din domenii prioritare, cum sunt sănătatea şi învăţământul. La Colegiul „Emanuil Gojdu” au fost începute nişte lucrări în 2007, care au fost abandonate şi care trebuie duse la bun sfârşit, iar la ambulatoriul de la Spitalul Municipal este nevoie de o reabilitare serioasă, deoarece acolo nu s-a investit timp de 30 de ani nici un leu”, a afirmat Viorel Arion (foto), primarul municipiului Hunedoara.
Proiectul de reabilitare al ambulatoriului de specialitate de la Spitalul Municipal din Hunedoara prevede modernizarea şi dotarea cu echipamente medicale moderne pentru mai mult de jumătate din cabinetele existente. Acesta are o valoare de 1,07 milioane euro şi se va derula pe o perioadă de 13 luni. În ceea ce priveşte lucrările de reabilitare a Colegiului Economic, acestea vor fi în valoare de 2,25 milioane euro şi vor dura o perioadă de 12 luni. „În prezent, sunt executate circa 40 la sută din lucrările necesare. Ne bucurăm că putem continua, mai ales că în liceul acesta învaţă 1.300 de elevi. Ne dorim să facem aici cel mai frumos camping şcolar din judeţul Hunedoara“, a afirmat Anişor Pârvu, directorul Colegiului Economic „Emanuil Gojdu”.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Alimentare cu apă la Zam

Trei sate din comuna Zam au fost cuprinse în proiectul demarat de Apa Prod, de modernizare cu fonduri europene a...

Mai multe şcoli din judeţ vor fi evaluate de ARACIP

Un număr de 24 de şcoli din judeţul Hunedoara au fost selectate pentru a fi evaluate în cadrul a două...

Camera Agricolă Judeţeană, la INDAGRA 2014

Cel mai mare şi important eveniment agricol din România, Târgul INDAGRA, organizat de Romexpo în parteneriat cu Camerele de Comerţ...

Închide