Primăria Hunedoara a început evacuarea chiriaşilor rău platnici

9 august 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto), pune piciorul în prag. Pentru că nu şi-au plătit de ani de zile chiriile şi taxele comune, hunedorenii care stau în locuinţele sociale din municipiu vor trebui să le părăsească. Edilul şef Dan Bobouţanu susţine că legea trebuie aplicată şi, în locul famiiilor rău-platnice, vor veni cei care au depus cereri pentru locuinţe sociale.
Vor să recupereze şi restanţele
În această situaţie, de a fi evacuate, sunt în total 82 de familii. Primele 11 au fost deja scoase din blocuri, spune primarul Hunedoarei.
„Este vorba despre 82 de familii care locuiesc în blocurile sociale. Primăria municipiului Hunedoara nu poate tolera neplata taxelor comune şi a chiriei de către cei aflaţi în spaţiile locative aparţinând municipalităţii. Astfel, pentru a preîntâmpina prescrierea unei datorii ce depăşeşte 250.000 de lei (mai precis, 251.385 lei, adică peste două miliarde şi jumătate de lei vechi), Primăria municipiului Hunedoara a solicitat instanţei de judecată recuperarea prejudiciului şi evacuarea rău-platnicilor. În acest moment există un număr de 82 de sentinţe definitive şi irevocabile privind evacuări din spaţiile locative ale primăriei, sentinţe care au început să fie puse în executare de către un executor judecătoresc. Consider că este normal ca toată lumea să plătească. Aşa cum ceilalţi locuitori ai municipiului Hunedoara îşi plătesc taxele şi impozitele la timp, corect şi normal este ca şi cetăţenii care locuiesc în spaţiile primăriei să îşi achite datoriile. Noi nu facem altceva decât să punem în aplicare legea, care este una pentru toţi“, a declarat primarul municipiului Hunedoara.
Numărul solicitărilor pentru o casă socială se ridică la aproximativ 150, la Hunedoara. În locul celor evacuaţi, vor veni ale familii, care sunt pe lista de aşteptare.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Anunt SC DAC MEDIA ADVERTISING SRL

Bărbat din Simeria condamnat la închisoare pentru că şi-a violat fiica vitregă

Un bărbat din Simeria, Dumitru Maliniciu, a fost condamnat la ani grei de puşcărie după ce instanţa a stabilit că...

De la Rahova la Bacău. Simota, plimbat pe firul faptelor săvârşite

Afaceristul Alin Simota (foto), ridicat de pe Aeroportul Otopeni în momentul în care s-a întors în România din Dubai, îşi...

Închide